ZorgDomein de lucht in!

Array

Vanaf  4 oktober 16.00 uur  a.s. kunnen huisartsen hun patienten digitaal verwijzen naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Vanaf dat moment werkt het  ziekenhuis met de applicatie ZorgDomein. Dit online systeem  geeft huisartsen inzicht in het zorgaanbod, de wachttijden en de verwijsafspraken van het ziekenhuis.  De keuze voor ZorgDomein is gemaakt in afstemming met – en op verzoek van – de huisartsen in de regio.

ZorgDomein heeft voor huisartsen, ziekenhuis en patienten veel voordelen.  Zo kunnen huisartsen hun verwijsbrief voortaan digitaal naar het betreffende specialisme sturen. De  verwijsbrief is dan gegarandeerd aanwezig op het moment dat de patient voor de afspraak komt. Nu moet de patient deze brief nog zelf meenemen. Patienten kunnen dankzij ZorgDomein ook beter instromen in de zorgtrajecten van het ziekenhuis. Welke zorgtrajecten dat zijn is al te zien op de applicatie.  Medisch specialisten en huisartsen gaan het komende jaar samen nog meer afspraken maken over het verwijzen van patienten, die aansluiten bij de richtlijnen/werkwijzen van huisartsen en de zorgtrajecten in het ziekenhuis.

ZorgDomein de lucht in!
In verband met de start van ZorgDomein worden er op 4 oktober om 17.00 uur duiven in de lucht gelaten op het Voorplein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  Huisartsen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaan immers met ZorgDomein de lucht in en dat maakt postverwijzingen overbodig! Ook zal  Gita Gallé, lid Raad van Bestuur,  een korte toespraak houden. U bent van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen