Online laatste jaardocumentgegevens van 700 zorginstellingen

Array

Www.jaardocumentdashboard.nl nu online met de laatste jaardocumentgegevens van 700 zorginstellingen
Inforay meldt dat de meest recente benchmarkgegevens van circa 700 zorginstellingen weer toegankelijk zijn via www.jaardocumentdashboard.nl. Bron van deze benchmarkgegevens zijn de jaardocumenten maatschappelijke verantwoording (DIGIMV-bestanden) van de afgelopen vier jaar.

De visie van de jaardocumenten wordt breed gedragen. (Potentiele) clienten en patienten willen immers graag transparantie en inzicht in de jaardocumentgegevens, om bijvoorbeeld zorginstellingen en hun prestaties onderling te kunnen vergelijken (benchmarken). De
zorgorganisaties zijn geholpen om op efficiente wijze in één jaardocument deze informatie ter beschikking te stellen aan de diverse partijen die voorheen ieder hun eigen documenten verlangden.

Het is mogelijk te benchmarken tegen landelijke gemiddelden of gemiddelden van een zelf gekozen combinatie van invalshoeken en indicatoren. Mogelijke invalshoeken zijn regio (provincies), aantal medewerkers en zorgsector (VVT, GHZ, GGZ, Ziekenhuizen/UMC’s/ZBC’s).
Ook kan men zoeken naar of inzoomen op een specifieke zorgorganisatie en daar de detailgegevens van inzien.

In het Jaardocument Dashboard staan alleen gegevens die door de zorginstellingen zijn ingevuld en via het DIGIMV-bestand publiekelijk toegankelijk zijn. Bij de interpretatie dient men rekening te houden met onjuiste of onvolledige invoer, waardoor de gegevens niet altijd en voor iedereen relevante benchmarkgegevens zullen opleveren. Om deze reden heeft Inforay signalen geplaatst bij sterk afwijkende gegevens.

Tijdelijk kan kosteloos gebruik worden gemaakt van het Jaardocument Dashboard. De inloggegevens staan op de website www.jaardocumentdashboard.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen