Hersenonderzoek toont aan: met speciale bril nemen dyslexieklachten af

Array

Leesvaardigheid neemt direct toe.
Praktisch alle dyslexiewetenschappers geven aan: dyslexie zit in de hersenen en daar kan een bril niet bij helpen.Welnu, zij kunnen terug naar de schoolbanken en de volgende veelgehoorde uitspraak herzien: “De enige remedie bij dyslexie is oefenen, oefenen en oefenen, oftewel leeskilometers maken”.

Hersenonderzoek door Dr. Edwin Verstraeten, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, heeft de volgende conclusie opgeleverd:
“Het gebruik van de filters van Xlens heeft een duidelijk positieve invloed op de hersenactiviteit tijdens het lezen. Het verhindert een ineffectieve toename van tragethètagolven die zonder de Xlens wel optreedt. Daarnaast worden de hersenen op een gerichte en effectieve manier geactiveerd door een toename van bèta2 en gamma power.” Dr. Edwin Verstraeten, autoriteit op het gebied van QEEG onderzoek en spreker op diverse toonaangevende congressen in de Verenigde Staten.

Goed nieuws voor de dyslexiepatient
Met dit nieuwe inzicht kan dyslexiezorg vele malen beter, sneller en goedkoper aangeboden worden. Het haalt een grote druk van het onderwijs, de zorgsector en de dyslexiepatient. Meten is weten en bovendien is dit een onweerlegbaar wetenschappelijk bewijs dat de Xlens-bril dus wel degelijk nut heeft.

Xlens past haar methode met speciale kleurfilters al 6 jaar toe in Nederland en Belgie. Met de filters gaat lezen direct beter. Visuele klachten, zoals hoofdpijn, moeizame concentratie, dansende letters en moeite met een klein lettertype, verdwijnen bijna direct. De leesvaardigheid in het algemeen kan zich daardoor veel sneller ontwikkelen, waarbij er onder andere vorderingen worden gezien op het gebied van de leessnelheid, de concentratie, het automatiseren en het begrijpend lezen. Onderzoeken die gedaan zijn door onder andere Stichting Handicap+Studie en de vereniging voor dyslexie “Woortblind” laten deze verbeteringen ook duidelijk zien.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen