Informatiemiddag over netvliesaandoeningen

Array
Dit is een origineel bericht van Tekstinzicht Tekst & Audio
In het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg wordt vrijdag 7 oktober 2011 een gratis toegankelijke informatiemiddag over oogaandoeningen gehouden.

Oogarts Janneke van Lith-Verhoeven gaat in op netvliesaandoeningen. Optometrist Anton Verezen vertelt over hulpmiddelen voor mensen met een netvliesaandoening. Na de pauze spreekt Dr. Henny Beckers over glaucoom en de werking van de oogzenuw. Psycholoog Peter Verstraten gaat in op de sociaal-psychologische invloed van een oogaandoening op de persoonlijkheid van iemand en andersom. Vervolgens is er gelegenheid tot vragen stellen aan de specialisten.

De informatiemiddag wordt georganiseerd door MaculaDegeneratie Vereniging Nederland, Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden, Glaucoomverenging en Retina Nederland. Dit in samenwerking met de Viziris-kring. Directeur Peter Hulsen van deze koepelorganisatie van en voor mensen met een visuele beperking, opent de bijeenkomst.

Het adres van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is: Hilvarenbeekseweg 60, 5022 GC Tilburg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen