Achmea en GGZ inGeest sluiten meerjarencontract

Array

Achmea en GGZ inGeest hebben een meerjarencontract gesloten tot en met 31 december 2014 voor de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam, Zuid-Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden.

Marjolein Verstappen, directeur Zorginkoop bij Achmea: “Samen met zorgverleners investeren in meerjarencontracten leidt tot hogere kwaliteit van zorg. Voor de instelling is er nu in bepaalde mate de zekerheid van financiele continuïteit en wij kunnen nog betere afspraken maken over de zorg aan onze verzekerden. Voor ons een zeer bewuste keuze, gebaseerd op een strategie die gericht is op de toekomst van de zorg.

Door schaarse middelen en een groeiende vraag naar zorg, moeten we samen de zorg veilig stellen.”
Partijen hebben afspraken gemaakt over de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg en afbouw van het aantal bedden, administratieve lastenverlichting, maar gaan ook samenwerken op het gebied van kennisuitwisseling en onderzoek.

Aartjan Beekman: lid raad van bestuur GGZinGeest en hoogleraar Psychiatrie VUmc: “Psychiatrie is complex en we kunnen dat alleen goed doen met gemotiveerde en goed geschoolde medewerkers. Goede mensen zijn schaars. Deze meerjarenafspraak legt een stevig fundament om in kwaliteit van zorg en meerwaarde voor patienten te kunnen blijven investeren.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen