Goede kwaliteit van borstkankerzorg

Array

De kwaliteit van borstkankerzorg in het Sint Franciscus Gasthuis wordt door meerdere externe instanties als goed beoordeeld. Op woensdag 5 oktober 2011 werd bekend dat zorgverzekeraar CZ de kwaliteit van borstkankerzorg van het Sint Franciscus Gasthuis als goed bestempeld. Eerder dit jaar ontving het ziekenhuis voor de derde keer het roze lintje van de Borstkanker Vereniging en het Menzis TopZorg-predikaat.

Multidisciplinair
Het Sint Franciscus Gasthuis maakt gebruik van een multidisciplinair team waarbij meerdere specialismen zijn betrokken, zoals een gespecialiseerd chirurg, internist-oncoloog, radioloog, patholoog, radiotherapeut (bestraling), coördinerend oncologieverpleegkundige en coördinerend mammacareverpleegkundige. Iedere patient wordt bij behandeling uitgebreid besproken in dit brede team van artsen en verpleegkundigen.

Snelle diagnostiek
Na verwijzing door de huisarts vindt naast lichamelijk onderzoek ook aanvullend radiodiagnostisch onderzoek plaats, zoals een mammografie, een echo en als het nodig is een punctie. Alle uitslagen ontvangt de patient op dezelfde dag of om technische redenen uiterlijk twee tot drie werkdagen later.

Ondersteuning
De mammacareverpleegkundigen van het Sint Franciscus Gasthuis ondersteunen iedere patient vanaf het eerste moment en zijn het aanspreekpunt voor hen. Deze gespecialiseerde verpleegkundigen zijn gemakkelijk bereikbaar voor de patient. Zij bieden begeleiding van diagnose, behandeling en bijbehorende nazorg van aandoeningen aan de borst. De mammacareverpleegkundige besteedt veel aandacht aan de begeleiding van patienten met een kwaadaardige aandoening of wel borstkanker. Patienten en familie kunnen bij de mammacareverpleegkundige terecht met vragen of problemen.

bron: Sint Fransiscus Gasthuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen