Zorgmarkt in UMCG: ‘In beweging: van kwieke koter tot krasse knar’

Array

UMC Groningen
Op vrijdag 14 oktober organiseert het UMCG samen met Zorgbelang, Menzis en de provincie Groningen een ‘healthy ageing zorgmarkt’. Het thema van de markt is ‘In beweging: van kwieke koter tot krasse knar’. Het doel ervan is het bevorderen van gezond ouder worden met behulp van beweging en gezonde voeding. In 2010 heeft de zorgmarkt voor het eerst plaatsgevonden in het UMCG.

Er is een informatiemarkt waar patientenverenigingen zich presenteren en ook Zorgbelang Groningen en Menzis staan met een stand op de markt. Daarnaast presenteren verschillende afdelingen van het UMCG zich. Zo houdt de afdeling Dermatologie een ‘vlekjesspreekuur’ en kunnen bezoekers voor bloeddruk-, bloedsuiker- en cholesterolmetingen terecht bij medewerkers van de afdeling Interne Geneeskunde. Verder geven dietisten van het UMCG voedingsadviezen, biedt de afdeling Longziekten longfunctietesten aan en kunnen bezoekers allergieadviezen inwinnen bij de afdeling Allergologie. De GGD is aanwezig om reizigersadviezen te geven.

De zorgmarkt vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur in de Fonteinstraat van het UMCG en is vrij toegankelijk. De opening wordt verricht om 13.00 uur door Bas Leerink van Menzis en Edwin Klok van Zorgbelang.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen