Marktleider op het gebied van in vitro diagnostiek zelfstandig verder in stolling

Array

Roche Diagnostics en Diagnostica Stago kondigen vandaag aan dat hun wegen op stollingsgebied per 1 januari 2012 zullen scheiden. De reden hiervoor is dat Roche in eigen beheer een aantal innovatieve toepassingen voor de vroege detectie en monitoring van ziekten heeft ontwikkeld. Het portfolio dat Roche op het gebied van stollingsdiagnostiek aanbiedt aan patienten en het stollingslaboratorium, zal de komende jaren flink uitbreiden. Het gaat om nieuwe toepassingen en producten varierend van het zelfmeetapparatuur voor de patient tot professionele stollingsdiagnostiek.

De beeindiging van de samenwerking zal per 1 januari 2012 een feit zijn. Gedurende een overgangsperiode van drie jaar, zal Roche de bestaande klanten nog voorzien van Stago reagentia, alsmede service en ondersteuning.

Eigen innovaties
Naar verwachting binnen een jaar, in 2012, komt Roche met twee nieuwe platformen, welke voldoen aan de eisen voor lage- tot hoge throughput met een beperkt menu van stollingsbepalingen.

Prototypen getest
In 2014 introduceert Roche drie baanbrekende platformen, met een compleet portfolio aan stollingsbepalingen. Bij de ontwikkeling van deze platformen wordt nadrukkelijk rekening gehouden met gebruiksgemak, betrouwbaarheid en vooral de kosteneffectiviteit. Kosten spelen in sterk toenemende mate een rol in het medisch laboratorium. Momenteel test Roche de prototypen van deze nieuwe platformen.

Groeiende markt
De stollingsmarkt werd in 2010 wereldwijd geschat op USD 1330 miljoen, met een verwachte jaarlijkse groei van 5,1% in de komende vijf jaar. De toenemende vraag geldt zowel voor routinetesten als voor speciale testen. Daarnaast is binnen de stollingslaboratoria een trend naar consolidatie en centralisatie en een toenemende mate van automatisering van processen waarneembaar. De vergrijzing, de stijgende kosten voor de gezondheidszorg, de vooruitgang in de wetenschap en de vele onbeantwoorde medische behoeften op het gebied van hemostase geven de markt een extra impuls. Roche heeft in in vitro diagnostiek een unieke positie en is klaar om stollingsdiagnostiek de komende jaren een nieuwe impuls te geven.

 

Recente artikelen