Oplossingen voor patiënten met sterk geslonken kaken

Array

De patient met extreem geslonken kaken na extractie van het gebit, vormt een uitdaging voor de chirurg zowel als voor de tandarts- prothetist. Sinds de introductie van  implantaten zijn er aanzienlijk betere mogelijkheden voor deze patienten. De laatste 25 jaar is er veel vooruitgang geboekt om door middel van pre-implantologische chirurgie de condities te scheppen voor een voorspelbaar en goed resultaat met betrekking tot een implantaat gesteunde, prothetische reconstructie van het gebit, waardoor een normale kauwfunctie mogelijk wordt. Promovendus Rik Soehardi onderzocht twee chirurgisch- prothetische oplossingen voor patienten met zulke sterk geslonken kaken.
Biografie
Antariksa (Rik) Soehardi (Surabaya, Indonesie) studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (1995). Hier specialiseerde hij zich ook als MKA-chirurg afgerond (2003). Rik Soehardi is als staflid MKA-chirurg verbonden aan de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtchirurgie van UMC St Radboud. Zijn aandachtsveld bestaat vooral uit reconstructieve chirurgie, waarbij hij gebruikt maakt van bottransplantaten en tandwortelimplantaten.

Datum: vrijdag 14 oktober 2011
Tijd: 12:30
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus: de heer drs. A.R. Soehardi
Promotors: prof. dr. P.J.W. Stoelinga, prof. dr. G.J. Meijer
Titel promotie: Preimplant surgery for patients with compromised edentulous jaws: Some potential solutions

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen