Kinderobesitas 2012: wie doet wat?

Array

Wageningen Universiteit en Researchcentrum 26 jan 2012

De aanpak van overgewicht en obesitas bij kinderen is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Behalve een toenemend probleem binnen de gezondheidszorg, is het een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Er zijn in de afgelopen jaren vanuit allerlei organisaties en samenwerkingsverbanden locale- en nationale initiatieven gestart. Daarin valt regelmatig op hoe lastig het is om tot een goede onderlinge afstemming te komen over onderwerpen als preventie, signalering, verwijzing en behandeling. Bovendien is datgene wat in een bepaalde regio goed werkt, niet altijd ergens anders succesvol.

Het thema van het kinderobesitascongres 2012 is: Wie doet wat? Het biedt aan iedereen die zich bezig houdt met (preventie van) overgewicht en obesitas bij kinderen een platform om kennis en ervaringen te delen in een groot aantal workshops. Daarnaast zal er op de tweede dag een aanzet gegeven worden tot een regionale afstemming in de Regio Food Valley. Uiteraard zijn die dag ook deelnemers van buiten de regio welkom om kennis op te doen of kritische kanttekeningen te plaatsen.

» Meer informatie www.congreskinderobesitas.nl

Sinds 2007 werken Ziekenhuis Gelderse Vallei, voedingsziekenhuis, en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University samen in de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. In deze Alliantie is voeding de actieve verbinding tussen preventie, zorg en wetenschap.

Wageningen Universiteit en Researchcentrum 26 jan 2012

Locatie: Reehorst, Bennekomseweg 24, Ede
Nationaal en regionaal congres
26 en 27 januari 2012

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen