SATO publiceert ‘Whitepaper’ over track & trace-oplossingen voor gezondheidszorg en farmaceutische industrie

Array

Vervalste geneesmiddelen die in de toeleveringsketen terechtkomen vormen wereldwijd een groeiend probleem. Hierdoor lopen veel farmaceutische bedrijven omzet mis. De veiligheid van patient en consument is van cruciaal belang in de gezondheidszorg en farmaceutische industrie. Daarom heeft SATO als internationaal leider op het gebied van automatische identificatie en gegevensverzameling (, AIDC) en als toonaangevende naam in barcode printing-, labeling- en EPC/RFID-oplossingen onlangs een whitepaper uitgebracht met informatie over de beste traceerbaarheidsoplossingen voor zorginstellingen en farmaceutische bedrijven.

De whitepaper ‘Track/Trace Solutions for the Healthcare and Pharmaceutical Industries’ is beschikbaar op de website van SATO. In dit document raadt SATO zorginstellingen en farmaceutische bedrijven aan zo snel mogelijk oplossingen voor het volgen en traceren van geneesmiddelen met behulp van onder meer barcode- en RFID-technologieen te implementeren. Dit waarborgt niet alleen de integriteit van geneesmiddelen op hun weg naar de consument, maar verbetert ook de productiviteit en winstgevendheid van alle betrokken partijen.

De whitepaper besteedt in het bijzonder aandacht aan de farmaceutische toeleveringsketen en het belang van investeringen door deze sector om het proces van volgen en traceren te automatiseren ten behoeve van de verantwoordingsplicht. De whitepaper behandelt verschillende aspecten van een track & trace-oplossing, mogelijke productiviteitsverbeteringen, voordelen voor logistiek en opslag, en de toegevoegde waarde voor naleving van de plaatselijke regelgeving.

Brian Lang, algemeen directeur van SATO International Europe, zei het volgende over de whitepaper:

“Track & trace-oplossingen met barcode- en RFID-technologieen van SATO stellen de farmaceutische industrie niet alleen in staat tijd en kosten te besparen en efficienter en productiever te werken, ze helpen ook de veiligheid van consumenten te verbeteren door vervalste geneesmiddelen buiten de toeleveringsketen te houden. Deze whitepaper is nuttig voor iedereen die meer wil weten over de wijze waarop SATO zijn innovatieve producten en rijke expertise inzet om voor elke organisatie de beste oplossing te waarborgen.”

Voor meer informatie over de verschillende oplossingen van SATO voor de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg of om de whitepaper te downloaden kunt u terecht op: http://www.satoeurope.com/uk/resource-library.aspx.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen