Drie medische ondernemers genomineerd voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2011

Array

Vanaf maandag 17 oktober kan het publiek stemmen op de favoriete duurzame innovatie onder de genomineerden van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011. Dit jaar zijn elf ondernemers genomineerd uit bijna 500 inzendingen. De prijsuitreiking heeft plaats op 3 november tijdens een evenement over duurzame innovatie bij Rabobank Nederland in Utrecht.

De Herman Wijffels Innovatieprijs heeft als doel ondernemers te helpen hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Juist in een teruglopende economie die kampt met groeiende tekorten aan grondstoffen en voedsel is het streven naar duurzame vernieuwing van groot belang. Bij de beoordeling is dit jaar daarom meer nadruk gelegd op de impact van de vinding op de samenleving en de wereld. Dit jaar kan voor het eerst ook het publiek stemmen op de genomineerde duurzame innovaties. Stemmen kan via www.facebook.com/rabobank onder ‘innovatieprijs’ tot donderdag 3 november, 16.00 uur.

Nominaties 2011 van medische of biomedisce bedrijven:

  • Autitouch B.V., Freena Eijffinger (Eindhoven) – Vroege herkenning van autisme bevorderen.
  • AM Coatings B.V., Hossein Mahmoud (Ede) – Coating voor duurzame bescherming tegen schadelijke bacterien zonder resistentie.
  • I-PADD B.V. ,Wim Tinke en Hans Voorwinde (Barendrecht) – Geautomatiseerd zitkussen dat complicaties bij langdurig zitten helpt voorkomen.

Overige nominaties 2011

  • Fiby Products i.o., Marten Luinstra (Vinkenbuurt) – energiezuinige stille lichte kiepbare composieten laadbak.
  • Optimair, Ton Letwory (Tuk) – Energiezuinig drogen van lucht.
  • Sorama ,Vincent Locht en Rick Scholte (Eindhoven) – Geluidscamera die geluidslekken zichtbaar maakt.
  • VOF Schilder en Schilder VD-64, Patrick Schilder, Jack Schilder en Ger Schilder (Volendam) – Overlevingsbak voor bijvangst in de visserij.
  • INCOTEC Group B.V., Jan Willem Breukink (Enkhuizen) – Coating voor zaaigoed waarmee opbrengst gewassen per hectare stijgt.
  • ®TurnToo, Thomas Rau (Amsterdam) – Systeeminnovatie waarbij een consument niet het eigendom van een product koopt, maar de prestatie ervan. Bevordert het cradle to cradle produceren van goederen.
  • Voltea B.V., Michiel Lensink, Albert van der Wal en Hank Reinoud (Sassenheim) – Zonder chemicalien en met nauwelijks afvalwater ontzilten en ontharden van water.
  • Inodia B.V., Lourens Zwart, Hans Derksen en Cyp Wagenaar (Arnhem) – Eiwit uit eendenkroos voor voeding en technische toepassingen.

Jaarlijks organiseert Rabobank de Herman Wijffels Innovatieprijs. Dit jaar bestaat de prijs 10 jaar. Duurzaam innoveren heeft de toekomst. Daarom stimuleert Rabobank innovatie via deze prijs. Veel voormalige winnaars en genomineerden van de Herman Wijffels Innovatieprijs zijn succesvolle ondernemers of hard op weg dat te worden. Op 3 november is de prijsuitreiking. Naast de hoofdprijs van € 50.000, een tweede prijs van € 37.500, een derde prijs van € 25.000 en een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers tot 30 jaar van € 10.000 van de vakjury, wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt van € 2.500. Met dit prijzengeld kunnen de winnaars hun idee verder ontwikkelen.

Bron: Rabobank

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen