Isala Klinieken kiest voor ‘Vendor Neutral Archive’ oplossing in de cloud van PROACT en GE Healthcare IT

Array

Isala klinieken in Zwolle heeft onlangs een overeenkomst getekend met Proact en GE Healthcare om de zorg voor PACS archiefdata op On-Demand basis uit te besteden via Proact’s Managed Cloud Services. Met deze overeenkomst heeft Isala Klinieken zich voor de komende vijf jaar verzekerd van een schaalbare oplossing waarbij zij enkel afrekent op basis van gearchiveerd onderzoek, per gebruikte capaciteit en afgesproken SLA.

De Isala klinieken in Zwolle zijn het grootste topklinische ziekenhuis van Nederland. Door een toename aan modaliteiten op zowel de afdeling Radiologie als Nucleaire geneeskunde is er een toename ontstaan in het aantal onderzoeken. Daarnaast is er sprake van veel meer beelddata die een modaliteit produceert. Denk hierbij aan zeer geavanceerde CT scanners die in vergelijking met vroeger veel nauwkeuriger kunnen scannen. Al deze data moet worden opgeslagen in het PACS archief. Het te vervangen PACS archief werd o.a. door deze ontwikkeling meer en meer geraadpleegd en werd daarmee op de proef gesteld qua performance en limiet van uitbreidingsmogelijkheden.

“Na een zorgvuldige selectie is gekozen voor het concept van Proact en GE Healthcare. De schaalbare archiefoplossing, de te verwachten performance en de prijs/kwaliteit verhouding zijn belangrijke issues geweest”, zegt Wim Huurnink, coördinator PACS Radiologie Isala klinieken.

De archiveringsoplossing van GE Healthcare zal worden geplaatst op de locatie van de Isala klinieken in twee datacenters en is zowel op storage als op server niveau op beide locaties beschikbaar en veiliggesteld. Proact draagt zorg voor een juiste replicatie tussen deze twee datacenters en zorgt tevens voor het dagelijks beheer van de archiefomgeving en de beschikbaarheid van het archief overeenkomstig de afgesproken SLA. Op deze manier is Isala klinieken te allen tijden beschermd door een beheerscontract.

Het afnemen van diensten op basis van Managed Cloud Services biedt het ziekenhuis flexibiliteit en schaalbaarheid op het gebied van de archiveringsoplossing. In plaats van investeren in eigen hardware neemt Isala klinieken managed diensten af met garanties op beschikbaarheid.

“Door het gebruik van het proact-archief zijn we binnen de Isala klinieken ontzorgd aangaande de capaciteit en de technologie van het dicom archief”, aldus Wim Kortekaas, Teamleider Centrale Infrastructuur Isala ICT.

Uniek aan de oplossing is dat alle diensten op basis van ‘pay per use’ worden afgenomen. Tegen vaste en voorspelbare kosten per maand houdt het ziekenhuis grip op de kosten. Isala klinieken wordt middels deze samenwerking letterlijk ontzorgd op het gebied van PACS archivering.

Lucas den Os, Managing Director Proact Benelux, is tevreden met de overeenkomst: “Proact en GE Healthcare zien een toenemende vraag naar op prestatie en functionaliteit gebaseerde overeenkomsten. In onze visie is het leveren van een PACS archief dan ook niet meer het afzonderlijk leveren van hardware, software en diensten maar een op een Service Level Agreement gebaseerde levering van garanties. Het is erg mooi om te zien dat een topklinisch ziekenhuis als de Isala klinieken de keuze voor het afnemen van een PACS archief op basis van utiliteit heeft genomen.”

Over Isala klinieken (www.isala.nl)
De Isala klinieken in Zwolle zijn het grootste topklinische ziekenhuis van Nederland. Met meer dan 5000 medewerkers en bijna 1000 beschikbare bedden. Per jaar verzorgt de Isala klinieken meer dan 522000 polikliniekbezoeken en ruim 93000 klinische opnames en dagbehandelingen. Daarbij staat het ziekenhuis voor kwaliteit, aandacht en een persoonlijke band met de patient. Welke zorg Isala ook verleent, het ziekenhuis probeert altijd de mens centraal te stellen. Door de combinatie van basiszorg met hooggespecialiseerde zorg kan Isala zich meten met de academische centra in Nederland.

Over Proact (www.proact.nl)
Proact is Europa’s grootste onafhankelijke storage integrator, gespecialiseerd in datamanagement oplossingen en -diensten. Als onafhankelijke integrator levert Proact storagesystemen, -support en -consultancy en is zij tevens Europa’s grootste managedcloud service provider voor storage diensten met meer dan 7 Petabyte aan beheerde data.

Proact heeft oplossingen en diensten geleverd bij meer dan 2500 klanten, is vertegenwoordigd in 13 landen en is beursgenoteerd.

Over GE Healthcare (www.gehealthcare.com)
GE Healthcare voorziet in innovatieve medische technologieen en diensten die vorm geven aan een nieuwe fase van patientenzorg. Haar expertise op het gebied van medische beeldvorming en informatietechnologieen, medische diagnose, systemen voor patientbewaking, ontdekking van medicijnen en biofarmaceutische productietechnologieen stelt medische professionals over de hele wereld in staat om nieuwe manieren te ontdekken waarmee ziekten sneller kunnen worden voorspeld, gediagnosticeerd, behandeld en bewaakt, zodat patienten hun leven optimaal kunnen beleven. GE Healthcare is een onderdeel van General Electric Company (NYSE: GE) met een omzet van $17 miljard en het hoofdkantoor in Londen. Meer dan 46.000 GE Healthcare werknemers zetten zich in om professionals in de gezondheidszorg en hun patienten te helpen, in meer dan 100 landen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen