Verbanden in medische dossiers automatisch gelegd in zorgsysteem Ecaris

Array

VIR e-Care Solutions toont iKnow-technologie op MIC2011
Informatie uit medische dossiers is voortaan door artsen en behandelaars gemakkelijker te ontsluiten en sneller te interpreteren dankzij het gebruik van geavanceerde zoektechnologie voor ongestructureerde data.

Deze doorbraak in medische informatieverwerking is bewerkstelligd door VIR e-Care Solutions. Dit Nederlandse ICT-bedrijf heeft zijn modulair opgebouwde zorgsysteem Ecaris uitgebreid met de iKnow-technologie van de Amerikaanse softwareleverancier InterSystems. Beide bedrijven zullen gezamenlijk de nieuwe gecombineerde oplossing tonen tijdens het Medisch Informatica Congres (MIC), dat op 10 en 11 november in congrescentrum Koningshof  in Veldhoven zal plaatsvinden.

VIR e-Care Solutions ontwikkelde in de afgelopen 25 jaar vooral applicaties voor multidisciplinair werkende zorgsectoren. Vrijwel de gehele revalidatiesector en een groeiend aantal organisaties binnen de verpleging, verzorging en thuiszorg werkt met het zorgsysteem Ecaris. Daarin spelen modules voor multidisciplinair plannen en ordercommunicatie, dbc’s afleiden en factureren, teamcommunicatie en het vastleggen en ontsluiten van grote hoeveelheden klinische gegevens een prominente rol.

Voor de revalidatiesector ontwikkelt het bedrijf  het eerste sectorbrede EPD van Nederland. Daarnaast ontwikkelde het elektronische patientendossiers voor sporters en topsporters. De software van VIR e-Care Solutions haalde in het verleden talloze certificeringen en keurmerken. Onlangs ontving zorgsysteem Ecaris het NOREA-keurmerk voor het Fysio EPD.

Hoewel iKnow wereldwijd al op verschillende plekken in combinatie met medische applicaties wordt toegepast, is VIR e Care Solutions de eerste Nederlandse softwareleverancier in de zorgsector die de technologie geheel integreert in het eigen aanbod. Het bedrijf was al langer op zoek naar een instrument dat automatisch verbanden kan leggen in een omvangrijk medisch dossier door middel van analyses op de vrije tekstvelden. Dit past binnen de innovatieve en klantgerichte waarden waaronder VIR e-Care Solutions opereert. Die intelligentie vond men in iKnow van InterSystems. Deze technologie stelt artsen en behandelaars in staat sneller verbanden te leggen in de diverse onderdelen van een medisch dossier, met name die delen die in tekstvorm (dus ongestructureerd) zijn vastgelegd.

De iKnow- technologie is in staat zeer snel grote hoeveelheden tekst te ontrafelen, te analyseren en vervolgens weer te geven in een door de gebruiker gewenste samenhang. Dit zorgt ervoor dat artsen en behandelaars in één oogopslag een samenvatting krijgen van de meest voorkomende verbanden. Daarmee levert VIR e-Care Solutions zijn klanten in de zorg opnieuw een tool om hun dienstverlening op een hoger niveau te brengen.

Bron: Inter Systems

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen