Kamerbrief over stand van zaken beleid rond e-health

Array

Rijksoverheid
Brief landelijke e-health uitvoeringsagenda
De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mw. drs. E.I. Schippers,informeert de Kamer over de stand van zaken m.b.t. de uitvoering van de motieWiegman (30492, nr. 47). In haar brief aan de Kamer van 25 mei 2011 (30492, nr. 53) over moties en toezeggingen in het kader van het AO en het VAO dwang en drang heeft zij een eerste reactie gegeven op de motie.

‘Ik heb destijds naar aanleiding van de motie-Wiegman drie toezeggingen gedaan aan uw Kamer, namelijk: 1. Vóór de zomer een brief te sturen over zorginnovatie en hierbij expliciet aandacht te besteden aan e-health. 2. Zo spoedig mogelijk de Kamer te informeren over een structurele oplossing voor anonieme e-mental health. 3. Te overleggen met veldpartijen als zij de aangekondigde Nationale Implementatie Agenda e-health gereed hebben en de Kamer hierover vervolgens zo spoedig mogelijk te informeren.

Voor de zomer was ik van plan mijn aanpak voor e-health te baseren op de agenda van veldpartijen. Veldpartijen hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om te komen met een concrete agenda. Ik zal nu vooruitlopend op deze veldagenda komen met een brief over zorginnovatie en e-health. Deze brief kunt u voor het einde van dit jaar verwachten. Voor anonieme e-mental health heb ik, binnen de begroting voor 2012, 2 miljoen euro subsidie vrijgemaakt vanaf 1 januari 2012. Deze subsidie zal worden ingezet voor de tijdelijke financiering van anonieme e-mental health initiatieven. Het beleidskader voor subsidiering van anonieme e-mental health wordt momenteel uitgewerkt en zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden. Met deze tijdelijke maatregel is tegelijkertijd ruimte gecreeerd om voor zover mogelijk te komen tot een structurele oplossing. Ik onderzoek samen met partijen de mogelijkheden daarvoor.

Zodra de veldpartijen de Nationale Implementatie Agenda e-health gereed hebben (naar verwachting eind 2011) en deze aan mij aanbieden, zal ik met hen over de inhoud hiervan overleggen. Ik zal u vervolgens informeren.’

Directoraat Generaal Curatieve Zorg Dir. Macro-eco. vraagst. en arbvw.bel. Programmabureau ICT in de Zorg

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen