BrabantZorg aan de slag voor nieuwe zorg en organisatie

Array

Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie
Zorgorganisatie BrabantZorg experimenteert al enkele maanden actief met sociale innovatie. Ze doet dit in samenwerking met Hogeschool Utrecht en ActiZ. Medewerkers, clienten en familie van drie verpleeghuisafdelingen van BrabantZorg richten samen de zorg opnieuw in.

Het gaat daarbij niet alleen om de zorg zelf, maar ook om zaken als de woonomgeving, de dagbesteding en activiteiten van clienten. Alles wordt opnieuw ingericht vanuit het perspectief van client en familie. Het organisatiemodel en de samenwerking van de medewerkers wordt opnieuw bekeken en zo vormgegeven dat alles de zelfredzaamheid van de client optimaal ondersteunt en medewerkers maximaal ruimte hebben en nemen om zelfstandig en samen te werken.
Rond de zomer van 2012 moet de nieuwe zorgvorm en organisatie in de drie experimenteerafdelingen ingevoerd zijn en draaien.

De voortgang en eerste resultaten zijn in beeld gebracht in een korte film. De film is te zien in de Kennisbank.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen