MRSA-besmetting in Dordts ziekenhuis

Array

In het Albert Schweitzer ziekenhuis is afgelopen weekeinde een een opnamestop ingesteld. Op de verpleegafdeling oncologie van de locatie Dordwijk in Dordrecht zijn besmettingen vastgesteld met de MRSA-bacterie, ook wel de ziekenhuisbacterie genaamd. De bacterie is aangetoond bij één patient en drie medewerkers van de verpleegafdeling oncologie.

Om te controleren of de bacterie zich niet verder heeft verspreid, worden nu testen uitgevoerd bij circa honderd patienten en medewerkers die in contact kunnen zijn geweest met de vier genoemde personen. De besmette patient is in de tussentijd overleden aan de ernstige ziekte waarvoor hij in het ziekenhuis lag. De drie medewerkers werken niet tot zij weer MRSA-vrij zijn.

Toegankelijk
De oncologie-afdeling is op dit moment voor een minimaal aantal mensen toegankelijk. Bij het naar binnen gaan moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen. De zorg aan de vijftien patienten die nog op de afdeling liggen, gaat gewoon door.
Nieuwe oncologische patienten kunnen nog steeds worden opgenomen, maar komen voorlopig op andere afdelingen te liggen.
Bron: NOS Nieuws

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen