Senioren beoordelen zorgverzekeraar op transparantie

Array
Dit is een origineel bericht van Goedenwel
Driekwart van de senioren is tevreden over zijn zorgverzekeraar en toch geeft 55% aan te overwegen om dit jaar over te stappen. Goedenwel.nl komt tot deze conclusie na een onderzoek onder 892 leden van haar 55plus community. De hoogte van de basispremie (25%) en de dekking (23%) zijn de voornaamste redenen om te switchen. Transparantie blijkt ook opvallend hoog te scoren: 12% zegt te willen overstappen naar een verzekeraar die meer inzicht biedt.

Online verzekeren
55plussers weten hun weg online inmiddels goed te vinden, zo blijkt ook uit dit onderzoek. 82% gebruikt bij voorkeur geen post of telefoon meer voor de communicatie met haar zorgverzekeraar, maar zoekt en vindt benodigde informatie online. Ook declareren, gegevens wijzigen en vragen stellen doen de ondervraagden liefst via het internet. Co-creatie
“De 55plusser van nu is zich zeer bewust van de verschillende mogelijkheden. Wij zien dat deze doelgroep zich goed informeert en bedrijven ook afrekent op geboden duidelijkheid en transparantie. Om in de behoefte aan keuzevrijheid tegemoet te komen hebben wij besloten om de leden dit jaar zelf hun zorgaanbieding te laten bepalen.” aldus Dana Mons, formule manager Goedenwel.nl. Een zorgverzekeraar heeft de community in co-creatie laten bepalen welke aanvullende verzekering voor hen het meest relevant is. Op deze aanvullende verzekering krijgen zij de hoogste korting. “Een moderne aanpak die past bij de moderne senior, getuige de resultaten: in een week tijd deden bijna 900 leden mee aan de co-creatie.” aldus Dana Mons.

Over Goedenwel
Goedenwel is een initiatief van Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. Deze derde levensfase, die volgens menigeen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond, maar ook: Welke droom wil ik nog realiseren? Goedenwel speelt op al deze vragen in en geeft leden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Naast de community zijn er vacatures voor senioren te raadplegen en vragen te stellen aan een panel van experts. De community heeft 42.500 leden. Het gebruik van Goedenwel is gratis en toegankelijk voor alle 55plussers in Nederland. Kijk ook op www.facebook.com/goedenwel of www.twitter.com/goedenwel.

Achmea Innovation Capital
Goedenwel is een initiatief van Achmea Innovatie. Andere initiatieven zijn: myler.nl, mijnerfenisgoedgeregeld.nl, pensioenkoers.nl, goedgenoeg.nl en mijnlevenzelfgeregeld.nl

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen