JBZ peilt mening over patiëntveiligheid

Array

Het Jeroen Bosch ziekenhuis heeft de ambitie uit te blinken op het gebied van patientveiligheid  en patientgerichtheid.  In  ‘De week van de patientveiligheid’(van 14 tot 18 november 2011) besteedt het ziekenhuis extra aandacht aan dit thema onder andere met een symposium. Ter voorbereiding daarop wil het ziekenhuis graag van zijn patienten weten in hoeverre het de ambities al waar maakt.  En wat er nog verbeterd kan worden bij het creeren van een veilige omgeving voor patienten.

Marjo Jager, kinderarts en medisch specialist patientveiligheid heeft acht korte stellingen opgesteld, die via www.jbz.nl  worden voorgelegd .  De stellingen kunnen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord worden. De gegeven antwoorden worden tijdens een intern symposium in de week van patientveiligheid op 15 november gedeeld met medewerkers van het ziekenhuis. Marjo Jager: ’Ik stel het enorm op prijs als (ex)patienten van ons ziekenhuis de vragen willen beantwoorden. Wij willen van de antwoorden leren om de zorg nog beter te maken.‘

 

Stellingen:
Onderstaande stellingen staan onder het motto ‘Wat vindt u?’ tot maandag 14 november op de homepage van www.jbz.nl:

 

  • Ik voelde mij veilig tijdens mijn opname in het JBZ (Ja/Nee)
  • Mijn behandelaars betrokken mij in de besluitvorming over mijn behandeling? (Ja/Nee)
  • De adviezen bij ontslag waren mij helder (Ja/Nee)
  • Ik ben duidelijk geïnformeerd over welke medicijnen ik na mijn ontslag moet gebruiken (Ja/Nee/Niet van toepassing)
  • Het is mij duidelijk waarom ik deze medicijnen moet nemen (Ja/Nee/Niet van Toepassing)
  • Ik heb tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis steeds de voorgeschreven medicijnen gekregen (Ja/Nee)
  • De behandelaars waren goed op de hoogte van mijn dossier (Ja/Nee)
  • Alle behandelaars werkten goed samen (Ja/Nee)

 

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen