MCH lanceert eerste Nederlandse app over borstkanker

Array

Gemeente Den Haag
Mensen met een iPhone of iPad kunnen sinds kort een gratis app downloaden met informatie over borstkanker in tekst en beeld.

De app van het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) bevat onder andere algemene informatie, feiten en veelgestelde vragen over borstkanker, een kennistest over borstkanker en filmpjes in diverse talen. Specialisten geven in de filmpjes uitleg over onderzoek, diagnose, behandeling en nazorg bij borstkanker. Ook biedt de app de mogelijkheid om een maandelijks alarm in te stellen voor borstzelfonderzoek en om vragen te stellen via www.mijnmch.nl aan zorgprofessionals van MCH.

Een andere optie van de app is de mogelijkheid om vragen te noteren en foto’s vast te leggen ter voorbereiding op een bezoek aan de dokter en om makkelijk contact op te nemen met MCH.

De app laat ook vrouwen stap voor stap zien hoe zij dat zelfonderzoek kunnen doen. Het is niet bewezen dat borstkanker door zelfonderzoek eerder ontdekt wordt, maar veel vrouwen vinden het toch prettig om door zelfonderzoek vertrouwd te raken met hoe hun borsten eruitzien en aanvoelen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen