Bestuur van Stichting Roparun neemt afscheid

Array

Tijdens het jaarlijkse Roparun gala in Rotterdam hebben de oorspronkelijke bestuursleden van Stichting Roparun Palliatieve Zorg afscheid genomen. De bestuursleden zijn 20 jaar bestuurder geweest en zij geven nu het stokje door aan de nieuwe bestuursleden. Peter van der Noord, uittredend voorzitter: “Ik had 20 jaar geleden nooit durven denken dat dit het resultaat zou zijn. Het is heel mooi dat het je gegeven is om hier samen met anderen zo’n geslaagd evenement van te maken”. De bestuursleden (Cees van Dijk, Jacob Hoogenboom, Hans de Leeuw, Peter van der Noord en Frans Wietzes) hebben van de gemeente Rotterdam als dank allen de Erasmusspeld ontvangen.

Doelen
De doelen die ondersteuning ontvangen uit de opbrengst van de Roparun 2011 krijgen tijdens het gala symbolisch de cheques met de aan hen toegekende bedragen. Daarnaast waren er in het kader van het afscheid van het bestuur een aantal bijzondere giften voor een totaal bedrag van meer dan 14 miljoen euro. Zo was er onder andere een cheque van 10,7 miljoen euro voor de Stichting Beheer en Toezicht Roparun Centra. Deze stichting heeft als doel het ontwikkelen van meerdere Roparun Centra in verschillende delen van het land. Het eerste Roparun Centrum heeft inmiddels de deuren geopend aan de Zorgboulevard in Rotterdam.

Inloophuizen
Verder ontvingen de Roparun inloophuizen in Almere, Apeldoorn en Breda de door hen gebruikte panden, in eigendom. De afgelopen jaren hebben zij deze panden al kosteloos mogen gebruiken. Stichting Roparun vertrouwt erop met deze giften bij te dragen aan de continuïteit en ontwikkeling van deze inloophuizen.

Roparunnerstad 2011
Een ander belangrijk onderdeel van het Roparun gala is de bekendmaking van de Roparunnerstad van het jaar. Deze titel wordt uitgereikt aan de gemeente die volgens de deelnemende teams de leukste doorkomst heeft georganiseerd. Na drie jaar het Belgische Zele is de eer nu aan de gemeente Woensdrecht voor de doorkomst in Ossendrecht om de titel een jaar lang te mogen dragen. Tweede werd Zele en derde Bergen op Zoom. Ossendrecht was al zeven keer eerder Roparunnerstad van het jaar.

Over de Roparun
De Roparun is een loopevenement van 520 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven. Dit blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Op zaterdag 26 mei 2012 gaat in Parijs én Hamburg de 21e editie van de Roparun van start. De finish is op 2e Pinksterdag 28 mei 2012 op de Coolsingel in Rotterdam. Het is voor het eerst dat de Roparun naast Parijs ook start in Hamburg.

De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 45 miljoen euro opgebracht. Het geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van allerlei doelen die gericht zijn op het veraangenamen van het leven van mensen met kanker.

Bron: Stichting Roparun

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen