Werkbezoek CDA aan Jeugdzorg in Velp

Array

CDA
Werkbezoek Jeugdzorg
In het kader van de week van de Jeugdzorg bracht commissielid LCJ Elsa Rijssenbeek een bezoek aan het Meldpunt Kindermishandeling in Velp, het bureau Jeugdzorg in Ede en aan een instelling voor maatschappelijke dienstverlening in Barneveld.

Eind 2011 is de jeugdzorg volop in beweging. Er staan grote veranderingen op stapel. Aanleiding is het bestuursakkoord en de afspraak dat binnen een aantal jaren verantwoordelijkheden voor de jeugdzorg van de provincie en het rijk naar de gemeenten gaan. De zorg moet ‘dichterbij’ georganiseerd worden. Deze zeer omvangrijke operatie heet de ’transitie jeugdzorg’.

De provincie bood nu, samen met jeugdzorgaanbieders, de mogelijkheid een kijkje te nemen in de keuken van de jeugdzorg bij verschillende organisaties, te luisteren naar de verhalen en actief deel te nemen.

Rijssenbeek toonde zich onder de indruk van de verschillende vormen van zorg voor kinderen, jongeren en hun opvoeders: ‘ Het was een bijzondere ervaring van dichtbij mee te maken hoe hulpverleners en clienten samen aan het werk zijn om een succes te maken van het hulpverleningstraject’.

Â

De transitie vraagt veel tijd en energie van Rijk, provincie en gemeenten, maar ondertussen gaat het werk natuurlijk gewoon door, want er blijven jongeren en ouders met problemen die hulp nodig hebben en er recht op hebben dat deze hulp wordt geboden.

De provinciale jeugdzorg moet goed uitgevoerd worden en tot de transitie naar de gemeenten afgerond is, blijft de provincie verantwoordelijk.

Â

Het CDA houdt de vinger aan de pols en ziet voor de provincie een duidelijke taak voor een warme overdracht.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen