Unie KBO organiseert conferentie “Als je maar gezond blijft”

Array

s-Hertogenbosch, 24 november 2011. De wil om gezond te zijn én te blijven is groot. Een goede gezondheid is een zegen en een belangrijke voorwaarde voor prettig ouder worden. Voor een deel is gezondheid erfelijk bepaald, maar dat betekent niet dat we er zelf geen invloed op kunnen hebben. Onze leefstijl kan wel degelijk verschil maken. Maar wat moet je nu wel of juist niet doen of laten? Gezondheid is immers een markt geworden.

Daarom organiseert de Unie KBO, met ruim 200.000 leden de grootse ouderenorganisatie van Nederland, op dinsdag 29 november de conferentie “Als je maar gezond blijft”. Er wordt een handreiking en een inkijk gegeven op wat werkelijk gezond is.

De Unie KBO is volop in actie als het gaat om “Gezond ouder worden en blijven”. Deze conferentie belooft dan ook een grote happening te worden. Bekende Nederlanders als Elles de Bruin ( van het t.v.-programma Meldpunt van Omroep Max), ex-atlete Olga Commandeur en schrijver/arts Ivan Wolffers zullen hun bijdrage leveren. Verder zijn oogarts Drik Hoogstede en klinisch geriater Harmke Nijboer aanwezig.

Het programma ziet er- in grote lijnen- als volgt uit:

– Vanaf 9.15 uur ontvangst met koffie. Tevens gelegenheid de Gezondheidsmarkt te bezoeken;
– 10.00 uur, opening door dagvoorzitter Elles de Bruin. Zij gaat in gesprek met Hans Muis, voorzitter van de Unie KBO;
– Inleiding met prikkelende stellingen, verzorgd door Ivan Wolffers;
– Paneldiscussie o.l.v. Elles de Bruin, met diverse prominente deskundigen;
– Drie rondes “deelsesssies” met verschillende inleiders;
– 12.30 uur lunch en tevens gelegenheid de Gezondheidsmarkt te bezoeken;
– 16.15 Einde van de conferentie met een verrassende afsluiting.

De conferentie vindt plaats op dinsdag 29 november en duurt van 9.30 tot 16.15 uur. Inmiddels hebben zich reeds 175 senioren aangemeld. De locatie is Regardz/WTC in Arnhem (in/nabij CS Arnhem)

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen