Bagage kar helpt bij ‘uitchecken’

Array

VU medisch centrum

Als patienten weer naar huis gaan, hebben ze soms heel wat bagage bij zich. Vooral bij kinderen die een tijd in het ziekenhuis hebben doorgebracht en bij kersverse moeders is het een hele verhuizing.

“Je ziet ze dan met rolstoelen beladen naar beneden komen, of met vrijwilligers die helpen met het dragen van tassen”, vertelt Peter Mooij, verpleegkundig hoofd zorgeenheid kindergeneeskunde. Samen met Sandra Offers-Heschel, unithoofd front-office, bedacht hij een oplossing: een bagagekar zoals je die ook in de betere hotels aantreft.

“De kar staat in de hoofdhal en kan daar worden opgehaald en teruggebracht. Het is de bedoeling dat iedere afdeling ophalers op deze nieuwe mogelijkheid attendeert. En mocht een kar ergens onbeheerd blijven staan, dan hopen we natuurlijk dat medewerkers hem terugbrengen.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen