Eerste volledige biatriale Cox-Maze procedure met Estech’s COBRA Rev..

Array

Uitsluitend bedoeld voor de Europese markt – niet bedoeld voor gebruik in de VS

Estech, een marktleider op het gebied van minimaal-invasieve hartchirurgie, heeft vandaag bekendgemaakt dat hoogleraar en doctor in de geneeskunde Nicolas Doll, directeur van de afdeling Hartchirurgie van de Sana-kliniek voor hartchirurgie in Stuttgart, Duitsland, met succes de eerste Cox-Maze procedure met de Revolution 2, de nieuwste generatie COBRA Revolution bipolaire klem, heeft uitgevoerd.

Onderdeel van de procedure was een volledige bi-atriale laesie bij een 71-jarige mannelijke patient die al 5 jaar leed aan aanhoudend boezemfibrilleren en een coronaire bypass (CABG) met behulp van bilaterale IMA.

“Ik ben bijzonder verheugd dat ik als eerste chirurg een volledige Cox-Maze heb mogen uitvoeren met dit nieuwe hulpmiddel”, aldus dr. Doll. “Omdat dit bipolaire instrument zeer makkelijk in het gebruik is, kon ik efficient werken. Een belangrijk voordeel biedt de omkeerbare bek, die eenvoudig en ergonomisch toegang biedt tot het boezemweefsel. Bovendien gaf de temperatuurregeling mij alle vertrouwen in een laesie van goede kwaliteit.”

Met de COBRA Revolution klem kunnen in één bewerking diepe transmurale laesies worden gevormd door gebruik te maken van gepatenteerde temperatuurregeling, waarmee de weefseltemperatuur op veilige, maar toch zeer effectieve niveaus kan worden gebracht en gehouden. De omkeerbare bek en de zachtere atraumatische uiteinden zijn uniek, omdat ze chirurgen in staat stellen de anatomische contouren te volgen, wat resulteert in ongeevenaard gebruiksgemak en efficiency.

Over Estech
Estech ontwikkelt en verhandelt een breed assortiment innovatieve medische hulpmiddelen, waarmee hartchirurgen een verscheidenheid aan chirurgische procedures kunnen uitvoeren en is met name gespecialiseerd in minimaal-invasieve en hybride ablatie. De COBRA-productlijn is de eerste technologie die exclusief voor de chirurgische ablatiemarkt is ontworpen en ontwikkeld. Temperatuur-gecontroleerde RF-energie, weefselcontact met suctie en intern gekoelde instrumenten zorgen voor superieure ablatie in vergelijking met andere ablatiesystemen. In de VS zijn Estech COBRA®-producten geïndiceerd voor hart- of zachtweefsel-ablatie, terwijl Estech COBRA-producten in Europa zijn geïndiceerd voor de chirurgische behandeling van boezemfibrilleren met gebruikmaking van RF-ablatie. Ga voor meer informatie naar www.estech.com.

COBRA® chirurgisch systeem: DisclaimerIn de VS zijn de Estech COBRA Revolution en de COBRA Bipolar Inserts vrijgegeven voor ablatie van zacht weefsel. De COBRA Adhere XL, COBRA Cooled en COBRA Surgical sondes zijn vrijgegeven voor hartablatie. De AFfirm Pacing Probe is vrijgegeven voor gebruik na afronding van de hartablatie-procedure, om te onderzoeken of de cardiale laesies die zijn gemaakt geschikt zijn voor chirurgische behandeling van de aritmie van de patient. Estech bevordert het oneigenlijke gebruik van haar producten niet en het gebruik ervan is ter beoordeling van de hartchirurg. Estech laat een klinisch IDE-onderzoek (IDE=Investigational Device Exemption – toelating voor gebruik in onderzoeksverband) uitvoeren, gevolgd door indiening van een verzoek tot goedkeuring voorafgaand aan het in de handel brengen (PMA) in de VS, ter verkrijging van een specifieke indicatie voor boezemfibrilleren. In Europa hebben de Estech COBRA-producten voor RF-ablatie een CE-markering gekregen, met een indicatie voor de behandeling van boezemfibrilleren door middel van ablatie van hartweefsel tijdens een chirurgische procedure.

Uitsluitend bedoeld voor de Europese markt – niet bedoeld voor gebruik in de VS

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen