Intensive care HagaZiekenhuis gesloten in verband met lekkage

Array

Op donderdag 1 december is lekkage ontstaan op de IC van het HagaZiekenhuis. Uit voorzorg zijn 16 patienten overgeplaatst naar andere afdelingen en ziekenhuizen. Familieleden van de patienten zijn direct geïnformeerd. De oorzaak wordt onderzocht. De IC is tot nader order gesloten. Zes patienten zijn naar een ander ziekenhuis gebracht, de rest is in het HagaZiekenhuis op een andere afdeling geplaatst.
Waardoor de lekkage is veroorzaakt, is onbekend. Volgens de zegsman gaat het om ”druppeltjes” die naar binnen konden komen doordat het dak lekte. Vrijdag blijft de ic-afdeling in ieder geval gesloten; een aantal operaties is uitgesteld.
Wanneer de ic weer geopend wordt, is niet bekend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen