Maandelijkse ontmoetingsplek voor chronische longpatiënten

Array

Sint Franciscus Gasthuis
Op donderdag 1 december 2011 vond in het Sint Franciscus Gasthuis de eerste bijeenkomst plaats van Longpunt Rotterdam. Dit is een maandelijkse ontmoetingsplek voor longpatienten, partners, mantelzorgers, familie, zorgverleners en andere belangstellenden.

Ontspannen en informeel
Longpunt Rotterdam heeft tot doel om mensen met een chronische longaandoening op een ontspannen en informele wijze met elkaar in contact te brengen. Deelnemers wisselen via Longpunt ervaringen uit, krijgen tips en delen hun zorgen. Voor zorgverleners en vrijwilligers is dit een goede gelegenheid om patienten en hun omgeving te ontmoeten en te informeren.

Gastsprekers
De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Astma Fonds, Thuiszorg Rotterdam, Dietistenpraktijk HRC, Praktijk voor Fysiotherapie Ed van Bruggen en longartsen, longconsulenten en verpleegkundigen van het Sint Franciscus Gasthuis. Tijdens elke bijeenkomst vertelt een gastspreker over een bepaald onderwerp, zoals leefstijl, omgaan met beperkingen en (on)begrip van naasten. Door de bijeenkomsten willen de organisatoren de kwaliteit van leven voor longpatienten vergroten. Ze helpen hen de ziektelast te verminderen door lotgenotencontact en zelfmanagement te stimuleren.

Iedereen welkom
Alle geïnteresseerden kunnen zich voor de maandelijkse bijeenkomsten in 2012 aanmelden via [email protected]. De gratis bijeenkomsten vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de vergaderzalen op de begane grond van het Sint Franciscus Gasthuis. Voor meer informatie kijkt u op www.astmafonds.nl/ons-werk/longpunt of www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

Chronische longziekten
In Nederland leven naar schatting één miljoen mensen met een chronische longaandoening en dit aantal blijft groeien. Het Astma Fonds behartigt de belangen van deze mensen. Denk aan ziektes als COPD, longfibrose, astma, taaislijmziekte (cystic fibrosis). Door heel Nederland worden verschillende Longpunten geopend, onder andere op donderdag 8 december 2011 in Gouda.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen