Nog 13 plaatsen beschikbaar bij team climb2raise om per tandem de Alpe d’Huez te beklimmen

Array

Betreft:  Deelname oncologische patienten aan Alpe d’HuZes 2012
Dit jaar hebben we als team climb2raise op 9 juni mogen meedoen aan het Alpe d’Huzes-evenement. Dit was zo enthousiasmerend dat we besloten de komende 3 jaar als stichting 16 à 20 patienten per jaar te faciliteren om per tandem de Alpe d’Huez te beklimmen. We hopen deze mensen met dit initiatief een extra stimulans te geven om zich zowel mentaal als fysiek beter te gaan voelen. Ook zal de familie er op een positieve manier bij betrokken worden en aanwezig kunnen zijn.

Het zal voor een oncologische patient, ook al zit er een ervaren en getrainde fietser voorop, toch een flinke inspanning vergen. Hij of zij zal moeten ‘meetrappen’, en zeker enkele maanden van tevoren, zowel zelfstandig als met de groep moeten trainen om een redelijke conditie op te bouwen. Daarnaast leren omgaan met een tandem op het vlakke terrein maar ook in de heuvels. Tijdens de groepstrainingen en in de week van 7 juni in de Alpen, zal altijd een arts en/of sportarts aanwezig zijn.

Om dit alles verantwoord te verwezenlijken, zal een goed contact met u en uw team nodig zijn. We zouden het daarom zeer op prijs stellen als u, als behandelend arts c.q. oncologisch verpleegkundige, met een eventueel deelnemende patient wil meedenken en adviseren. En vooral ook, als u merkt dat het voor een patient best een goede stimulans zou zijn, deze op de hoogte zou willen brengen van onze faciliteiten.

De deelnemers(sters) zullen een aangepaste sportkeuring krijgen en na een positief advies uwerzijds, deel gaan uitmaken van het tandemteam.

Wat ons betreft: een team van voorfietsers (captains) staat te trappelen om er op 7 juni 2012 een geweldig succes van te maken.

Mocht u nadere informatie wensen, zie onze website www.2climb2raise.nl, of ideeen hebben, dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met een van de leden van onze commissie medische zaken. Kandidaten kunnen zich aanmelden via [email protected] of telefonisch contact met ons opnemen.

Bron: climb2raise

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen