Sportclubs met maatschappelijke functies

Array
Dit is een origineel bericht van Maltha Beheer B.V.
Een goede samenwerking tussen sport en onderwijs is essentieel om meer jongeren te laten sporten en bewegen. Sportverenigingen worden vandaag de dag schoolactief gemaakt. Het faciliteren van leden op sportclubs wordt steeds meer uitgebreid; het blijft niet meer bij sporten alleen. Huiswerk- en studiebegeleiding speelt hierbij een onmisbare rol.Maltha inSport(R) heeft nu een licentie ontwikkeld waarbij 100% van de inkomsten minus kosten van de huiswerkclub voor de vereniging is. Maltha inSport(R) is een concept vóór de leden, dóór de leden. De studiecoaches en bijlesdocenten kunnen leden van de eigen vereniging zijn, die hierdoor een uitdagende (bij)baan krijgen en een bijdrage leveren aan de sportvereniging. Opportunities dus voor zowel de jeugdleden als voor de volwassen leden.

De doelstelling is dat de leden de sportvereniging betalen voor de huiswerkclub en op deze manier krijgt de vereniging inkomsten dóór zijn leden welke in het concept van Maltha inSport(R) ten goede komen aan de sportvereniging als geheel. Ook krijgen de sportclubs op deze manier een brede maatschappelijke functie, welke steeds meer van hen wordt verwacht.Huiswerk maken heeft de afgelopen jaren een ware revolutie gekend. Zo was het 10 jaar geleden ondenkbaar voor ouders dat hun kind huiswerk maakte op een sportclub. Nu is dit beeld bijna niet meer voor te stellen, maar toch blijft het voor sportclubs moeilijk om hun vereniging schoolactief te maken. Maltha inSport(R) vindt dit wél belangrijk en heeft met zijn kennis en expertise bovenstaand concept ontwikkeld, om kinderen en sportclub dichter bij elkaar te brengen en meer te bieden dan alleen sporten!

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen