UMC St Radboud voert mega verhuisoperatie uit

Array

Diagnostiekgebouw UMC St Radboud

Twee nieuwe gebouwen open, 200 patienten verhuizen
In het weekend van 10, 11 en 12 december neemt het UMC St Radboud 65.000 vierkante meter nieuwbouw in gebruik. Twee gloednieuwe gebouwen bieden ruimte aan onder meer 20 operatiekamers, 250 verpleegbedden, inclusief 48 IC-bedden en een volledig nieuwe Spoedeisende Hulp, inclusief helikopterdek.

Tijdens het weekend verhuizen zo’n 200 patienten van oud naar nieuw. Elke patient wordt begeleid door minimaal een verpleegkundige, de Intensive Care patienten krijgen standaard begeleiding van een IC-arts en verpleegkundige. Een megaoperatie die van minuut tot minuut gepland is en waar maandenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Het UMC St Radboud krijgt hierbij hulp van de Koninklijke Landmacht. Circa 120 militairen helpen in het kader van een oefening civiel-militaire samenwerking,  bij de verzorging en begeleiding van patienten. Zij zorgen er ook voor dat buiten het ziekenhuis voor dat mensen de juiste weg kiezen. De Koninklijke Landmacht ontwikkelde een patientvolgsysteem op maat: hierbij wordt elke patient gemonitord vanaf het moment waarop de patient de oude kamer verlaat tot hij of zij de nieuwe kamer heeft bereikt.

Heelkundegebouw UMC St Radboud

Acute zorg gaat door tijdens verhuisweekend
Op maandag 12 december om 8.00 uur opent het UMC St Radboud de nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH), inclusief 24/7 helidek en Eerste Harthulp.  Vanaf dat moment kunnen patienten voor acute zorg op de nieuwe locatie terecht.
De aanrijroute verandert, bezoekers kunnen de ingang voor acute zorg dan alleen bereiken via de nieuwe inrit aan de Heyendaalseweg. ANWB borden geven deze nieuwe route aan. Ook zijn er op maandag militairen buiten die mensen de juiste weg wijzen.
Patienten die in het weekend van de verhuizing spoedeisende hulp  nodig hebben kunnen gewoon 24 uur per dag terecht bij de oude SEH. Op maandag werkt de SEH met een dubbel team zodat patienten de gehele dag, ongeacht het tijdstip van binnenkomst, de juiste zorg ontvangen.

 

Bezoek tijdens verhuisweekend
Voor de verhuizende verpleegafdelingen gelden tijdens het verhuisweekend aangepaste bezoektijden. Kijk voor meer informatie op: www.umcn.nl/verhuizing

Recente artikelen