Slapeloosheid: een oplossing zonder medicijn?

Dit is een origineel bericht van PR Newswire
Het vakblad “BMC Neurology” heeft de resultaten gepubliceerd van een klinisch onderzoek dat de sedatieve werking van het CEFALY(R) medische apparaat aantoont. De recente publicatie, waarvan het uittreksel verkrijgbaar is bij de US National Library of Medicine (PubMed), rapporteert de resultaten van het HYPNOS I-onderzoek.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22035386

De resultaten tonen met behulp van vier klinische meetmethoden op een statistisch zeer significante wijze een duidelijke vermindering in alertheid die wordt veroorzaakt door de werking van het Cefaly(R) Hypnos medisch apparaat, vergeleken met een placebo.

Deze sedatieve werking op het centrale zenuwstelsel wordt na toepassing gedurende 12 minuten waargenomen bij 83% van de personen bij wie de gemiddelde toename in vermoeidheid 73% was.

De CEFALY (R) is een innovatief medisch apparaat dat beschermd wordt door een reeks patenten. Het is de eerste externe craniale neurostimulator. Het apparaat wordt momenteel gebruikt om migraine en hoofdpijn te behandelen en biedt de beste veiligheid/werkzaamheid-verhouding in vergelijking met conventionele profylactische geneesmiddelen.

Talrijke patienten hebben gemeld de neiging te hebben in slaap te vallen bij gebruik van de Cefaly(R). Dit fenomeen is ook waargenomen tijdens tests of demonstraties. Er werd dan ook een klinisch onderzoek op basis van strenge wetenschappelijke normen uitgevoerd om de juistheid van deze eerste empirische observaties vast te stellen. De sedatieve werking die is aangetoond door het klinisch onderzoek wordt alleen bereikt met behulp van bepaalde specifieke neurostimulatieparameters.

De Cefaly Hypnos-versie is verkrijgbaar als een wijze van ontspanning voor individuen die in een toestand van stress of overprikkeling verkeren. Het moet bepaalde lijders aan slapeloosheid helpen om ‘s nachts beter in slaap te vallen.

http://www.cefaly-insomnie.com/en

http://www.biomedcentral.com/1471-2377/11/135/abstract

STX-Med