Abvakabo FNV: opstelling GGZ Nederland ongeloofwaardig

Array

Abvakabo FNV vindt de opstelling van GGZ Nederland onbegrijpelijk en ongeloofwaardig. Donderdag maakte de werkgeversorganisatie in de geestelijke gezondheidszorg bekend dat er zevenduizend volledige arbeidsplaatsen verdwijnen.

Elise Merlijn, bestuurder zorg van Abvakabo FNV: “Vorig jaar gaf GGZ Nederland nog aan dat het moeilijk is om geschikte mensen te vinden, nu moeten er ineens zevenduizend arbeidsplaatsen verdwijnen. Onbegrijpelijk en ongeloofwaardig. In de toekomst ontstaan er door de hoge leeftijdsopbouw in deze sector tekorten. Wij kunnen ons dan ook niet voorstellen dat werkgevers nu afscheid nemen van medewerkers die straks keihard nodig zijn om goede geestelijke gezondheidszorg te kunnen verlenen. Abvakabo FNV gaat dan ook met instellingen in overleg en eist dat er in sociaal plannen goede afspraken worden gemaakt om mensen te behouden voor de zorgsector.”

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en maakt zich sterk voor behoud van een toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige publieke dienstverlening: geen gedwongen ontslagen of bezuinigingen zonder vermindering van taken en wél een marktconforme loonontwikkeling. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen