Fusie zorginstellingen Veluwe afgewezen

Array

Nederlandse Zorgautoriteit
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) deelt de conclusie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat voor de fusie tussen Stichting Zorgverlening het Baken en Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe geen vergunning dient te worden verleend. Door de fusie komen de toegankelijkheid, de betaalbaarheid en kwaliteit van de verpleeghuiszorg in de zorgkantoorregio Zwolle in het geding.

Dat is met name het geval op het gebied van de psychogeriatrische verpleeghuiszorg en de reactivering, een onderdeel van de somatische verpleeghuiszorg. De keuzemogelijkheden voor de consument voor die vormen van zorg zouden significant afnemen, doordat er na de voorgenomen fusie te weinig aanbieders overblijven die met de gefuseerde instelling kunnen concurreren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen