Medicatieveiligheid in gehandicaptenzorg: doe mee

Array

Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland
Medewerkers en organisaties in de Verstandelijk Gehandicaptenzorg kunnen zich nu aanmelden voor een speciaal leernetwerk in hun sector, om de medicatieveiligheid te verbeteren. Het project Optimaliseren van Medicatieveiligheid is onderdeel van het Verbeterprogramma Gehandicaptenzorg.

Het ondersteunen van clienten bij hun medicijngebruik is een belangrijk onderdeel van de hulpverlening aan mensen met een beperking. Medewerkers en zorgorganisaties willen veilige zorg bieden, ook op het gebied van medicatie. Toch komen er wel eens incidenten voor. Fouten bij het voorschrijven, klaarmaken of toedienen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de client.

Om op al deze zaken beter in te spelen biedt dit leernetwerk nu de mogelijkheid om hierbij extra ondersteuning te krijgen. Het project Optimaliseren van Medicatieveiligheid bestaat uit verschillende onderdelen, waaruit zorgorganisaties en medewerkers zelf een keuze maken.

Aanmelden en informatie
Aanmelden kan tot uiterlijk 16 januari 2012, via het Kennisplein Gehandicaptensector. Daar is ook meer informatie te vinden.

Meer over medicatieveiligheid in het V&VN vakdossier Medicatie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen