Diakonessenhuis ontvangt Topzorgpredikaten Menzis

Array

Zorgverzekeraar Menzis kent het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist Doorn drie Topzorgpredikaten toe.

Het Diakonessenhuis ontvangt de predikaten voor de periode van 2012 tot en met 2014 voor de totale heupprothese, het verwijderen van amandelen en de operatie bij rughernia. Snelle toegang, goede communicatie en betere zorg, dat zijn criteria voor Topzorgpredikaten. Deze criteria zijn afkomstig van en onder andere getoetst bij patienten. “We zijn zeer trots op deze drie Topzorgpredikaten. Wij streven er naar elke dag uitstekende zorg te bieden. Deze predikaten laten zien dat anderen vinden dat we daar goed in slagen. Dit is dus een prachtige bevestiging van de kwaliteit van ons dagelijks werk. Onze patienten en hun naasten zijn immers onze belangrijkste raadgevers,” aldus Rob Florijn, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis.

Kroon op het werk
Arthur de Gast, orthopedisch chirurg in het Diakonessenhuis: “Het predikaat stimuleert ons onderscheidende zorg te blijven leveren. Zo brengen we de patient bij die orthopedisch chirurg die het meest voor hem of haar kan betekenen. Dat kan omdat iedere orthopedisch chirurg in het Diakonessenhuis de orthopedie in de breedte beheerst en een eigen aandachtsgebied heeft naast knieen en heupen. Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijk uitgangspunt van ons werk.

Peter van Rijen, neurochirurg in het Diakonessenhuis: “Dit Topzorgpredikaat is een kroon op ons werk. Het klinkt misschien gek maar bij herniaoperaties kijken we altijd naar de optimale grootte van de snee. Het is belangrijk dat deze zo klein mogelijk is zodat het herstel sneller verloopt, maar wel groot genoeg om nog een goed overzicht te hebben. We streven ernaar dat de patient snel en goed geïnformeerd weer naar huis kan.”

“Wij zijn heel blij met dit predikaat”, aldus David Colnot, KNO arts in het Diakonessenhuis: “Het verwijderen van amandelen is één van de meest voorkomende ingrepen bij kinderen in Nederland. Wij zijn hier bij het Diakonessenhuis heel ervaren in. Voor kinderen en hun ouders is zo’n operatie altijd weer een ingrijpende gebeurtenis. Dat weten we en daarom besteden we naast de ingreep heel veel aandacht aan alle zorg erom heen. Gemak voor onze patienten, goede communicatie en kwaliteit en veiligheid van zorg staan daarbij voorop.”

Over Menzis Topzorgpredikaten

Menzis kent Topzorgpredikaten toe aan ziekenhuizen die voldoen aan extra eisen en wensen. Bij Topzorgbehandelingen word je sneller geholpen dan in Nederland gebruikelijk is en kun je vertrouwen op zeer goede medische kwaliteit. Ook informatievoorziening en bejegening zijn bovengemiddeld goed. Patienten bevelen de behandeling in een Topzorgziekenhuis bij anderen aan en zijn positief over de communicatie door artsen en verpleegkundigen. De zorgadviseurs van Menzis adviseren klanten om naar Topzorg te gaan. Meer informatie: www.menzis.nl.

  

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn

Het Diakonessenhuis (167 jaar) is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis waar ruim 2800 medewerkers, waarvan 160 medisch specialisten, zich op drie locaties in de regio Utrecht inzetten om patienten de beste zorg dichtbij te geven. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 mensen de poliklinieken, worden er nagenoeg 27.000 patienten opgenomen en vinden er ruim 34.000 daghandelingen plaats. Kwalitatief hoogwaardige medische en verpleegkundige zorg en zorgzaamheid staan voorop. Het ziekenhuis ontvangt hiervoor regelmatig erkenningen van onafhankelijke instanties. Meer informatie: www.diakonessenhuis.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen