Allianz Worldwide Care behoudt Standard & Poor’s ‘A stable’-rating

Array

Volgend op een recente beoordeling heeft Allianz Worldwide Care zijn ‘A-stable’-kredietrating van Standard & Poor’s behouden. Deze rating weerspiegelt Standard & Poor’s verwachting dat de internationale ziektekostenverzekeraar zijn geografische reikwijdte zal blijven vergroten en versterken.

De rating geeft bovendien aan dat Standard & Poor’s van mening is dat het bedrijf strategisch gezien een belangrijk onderdeel is van Allianz Group (Allianz SE heeft een ‘AA-stable’- kredietrating) en dat het bedrijf een concurrerende positie inneemt in de nichemarkt voor internationale particuliere ziektekostenverzekeringen, gecombineerd met uitstekende bedrijfsprestaties en goede underwriting.

Claude Daboul, Director of Sales, Marketing and Operations van Allianz Worldwide Care, reageert: “Aangezien we onze zakelijke activiteiten wereldwijd blijven ontwikkelen, is het een enorme steun in de rug dat we onze sterke ‘A-stable’-kredietrating van S&P hebben behouden.De rating wekt vertrouwen bij assurantiemakelaars, klanten en de lokale toezichthoudende instanties wat betreft onze prestaties en betrouwbaarheid op de lange termijn. 2011 is een uitstekend jaar geweest voor het bedrijf. We hebben een dynamische groei doorgemaakt, waarbij we een aantal belangrijke internationale klanten hebben binnengehaald en 180 nieuwe medewerkers hebben geworven voor ons hoofdkantoor in Dublin. Gecombineerd met ons team van uiterst gekwalificeerde medewerkers zorgen deze factoren ervoor dat we in de aanloop naar 2012 een sterke positie hebben ingenomen.”

Recente artikelen