Curadomus : Een andere kijk op Vastgoed & Zorg

Array

De regels in de AWBZ-zorg op het terrein van “zorg-met-verblijf” veranderen. Deels is dat oud beleid (scheiden Wonen en Zorg).  Andere regels zijn er voor betaling van het vastgoed in de zorg, met een nieuwe blik hierop in de AWBZ –instelling. Voor de “zware zorg”, nu verpleeghuiszorg, reikt Curadomus een ander model aan, dat het maatschappelijk rendement vastgoed optilt van 5% naar 6,5%. En Zorg, gericht op intellect en welzijn van de klant, met afname van de zorgdruk. Er is scheiden van Wonen en Zorg, in kleinschalige eenheden (ongeveer 30 appartementen). Voor AWBZ organisaties, met een kern in de (zware) Zorg , risico verminderd. Het vastgoedrisico wordt afgestoten, ook geen verhuurrisico meer, de Zorgorganisatie kan zich concentreren op de Zorg.

Curadomus :  wat het oplevert
Curadomus regelt, met [private] zorg-vastgoedinvesteerders, kleinschalige verpleegzorg voor AWBZ Zorgleveranciers. Iedere vestiging heeft appartementen met groottes van 45m2, 60m2 en 70m2. De 45m2 en 60m2 liggen onder de huurtoeslaggrens. Alle voor zzp5+ klanten, somatisch en PG. Voor de Zorg heeft Curadomus, samen met een Hogeschool, trainingen/opleidingen, die zorgverleners trainen in de blik op intellect en welzijn van de klant, het leven van vroeger en nu. Zelfactivering of “zorgen voor jezelf”, waarbij de mens volstrekte eigen waarde en eigen kunnen wordt gegeven, doet de zorgdruk afnemen met meer eigen professionaliteit van de zorgverleners. Zonder management.

Het model
Curadomus werkt met [private] zorg-vastgoed investeerders. Zij geeft een maatschappelijk rendement van 6,5%, lager dan andere markten, hoger dan in de Zorg nu. Curadomus regelt, met de AWBZ organisatie, nieuw- of verbouw, huurt 25 jaar en neemt vastgoedrisico, verhuur en doewerk over. De AWBZ organisatie levert uniek verpleging/verzorging. Curadomus faciliteert, koppelt vastgoed aan veranderende zorgregels. Curadomus vult soms de functies in op (para)medisch terrein en andere faciliteiten als medicatie, voeding en al wat om de zorg heen nodig is. Alles in overleg.

Recente artikelen