Nederland wisselt massaal van zorgverzekering in laatste dagen van het jaar

Array

Nederlanders zijn op het laatste moment massaal op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. “Veel consumenten hebben de beslissing om over te stappen uitgesteld. Ze zijn er ook van op de hoogte dat ze deze beslissing kunnen uitstellen, aangezien overstappen tegenwoordig heel erg makkelijk is.” Dat constateert de onafhankelijke vergelijker verzekeringssite.nl.

Consumenten gebruiken de vrije dagen tussen kerst en het nieuwe jaar om alsnog te veranderen van zorgverzekering. Ten opzichte van vorig jaar wordt in Google veel meer gezocht op ‘zorgverzekering’. Verzekeringssite.nl is in de afgelopen paar dagen maar liefst 21 procent meer bezocht dan vorig jaar in dezelfde periode. Consumenten vergelijken steeds meer hun zorgverzekering online en sluiten ze ook vaker online af.”
95 euro meer
In 2012 gaat een consument met een gemiddelde zorgconsumptie zo’n 95 euro per jaar meer aan zorg betalen. Dit komt doordat de basisverzekering met 30 euro stijgt. Bovendien stijgt ook de premie van de aanvullende verzekering gemiddeld met zo’n 45 euro. Daarnaast is een consument gemiddeld 20 euro meer aan eigen risico kwijt, doordat deze in 2012 stijgt van 170 euro naar 220 euro.

Internetverzekering 105 euro goedkoper
“De premie speelt dit jaar een grote rol bij de keuze van de consument. Overstappers kiezen voor goedkopere zorgverzekeringen zoals internetverzekeraars. Een internetverzekering is gemiddeld 105 euro goedkoper dan de reguliere zorgverzekering van dezelfde zorgverzekeraars. Bestaande klanten nemen vaker een goedkoper pakket en besparen op deze manier zo’n 200 euro per jaar,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Oververzekerd?
Nederlanders zijn over het algemeen oververzekerd. Met een minder pakket kunnen zij ook prima uit de voeten. Hordijk: “Als iemand echt wil besparen moet hij overstappen naar een andere verzekering. Zo kan een gezin 1.000 euro per jaar besparen door de aanvullende zorgverzekeringen aan te passen aan de zorgbehoefte en te veranderen van zorgverzekering.”

Nog drie dagen
Consumenten hebben nog drie dagen, namelijk tot en met 31 december, de tijd om hun huidige zorgverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere zorgverzekering. Aanmelden bij een andere zorgverzekering kan nog tot 1 februari 2012.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen