Tunstall Healthcare Group neemt AMAC over

Array

American Medical Alert Corp (AMAC), toonaangevend leverancier van gezondheidsmonitoring op afstand en 24/7-communicatie voor de zorgsector, is een definitieve overeenkomst aangegaan voor overname door Tunstall Healthcare Group, toonaangevend telehealth- en telecare-leverancier.

“Namens de directie en medewerkers van AMAC verwelkomen en omarmen wij de mogelijkheid om namens Tunstall de Noord-Amerikaanse markt te bewerken. De  uitzonderlijke expertise van Tunstall op het gebied van techniek en fabricage, gecombineerd met AMAC’s ‘high touch communicatie’ en monitoring, zal AMAC in een unieke positie plaatsen om het volledige spectrum van zorgverleners te kunnen dienen met Remote Patient Monitoring (RPM) apparatuur en diensten in tijden dat de Amerikaanse overheid en de zorgverleners op zoek zijn naar kostenefficiente  patientenzorg. ” Aldus Jack Rhian, bestuursvoorzitter bij AMAC.
“We zijn blij dat AMAC onderdeel is geworden van de Tunstall Healthcare Group. Met deze overname verkrijgt Tunstall een sterke positie in Noord-Amerika en Canada en het stelt ons in staat om te groeien in een markt die steeds meer vraagt om onze producten en diensten “, zegt Gil Baldwin, groeps-CEO, Tunstall Healthcare Group. “Ik wil alle medewerkers en klanten van AMAC van harte welkom heten bij Tunstall en ik kijk uit naar de samenwerking om op lange termijn de gezondheid, zelfstandigheid en de kwaliteit van leven te bevorderen van de eindgebruikers van de technologie en diensten van AMAC.”

 

Met de overname van AMAC, heeft Tunstall Healthcare Group nu een omzet van £ 190M (€ 228 miljoen) en ca.1900 medewerkers over de hele wereld. AMAC zal blijven opereren onder de bestaande merknaam, met de nadruk op het leveren van gezondheidszorg.

 

Over Tunstall
De Tunstall Healthcare Group is wereldwijd marktleider in geavanceerde telehealth en telecare oplossingen met meer dan 2,5 miljoen gebruikers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Brittanie.  Tunstall’s oplossingen ondersteunen ouderen en chronisch zieken en helpt hen langer zelfstandig te blijven wonen. Telecare en Telehealth oplossingen worden erkend als middel om effectief en kostenbesparend diensten te leveren voor de gezondheidszorg en sociale zorg bij mensen thuis.

Meer informatie is beschikbaar op www.tunstall.nl

 

Over AMAC

AMAC is een zorgcommunicatie bedrijf dat zich toelegt op het leveren van ondersteunende diensten voor de gezondheidszorg. AMAC’s product-en dienstenportfolio omvat Personal Emergency Response Systems (PERS) en emergency response monitoring, elektronische medicatie reminders, disease management controle apparatuur en gezondheidszorg communicatie-oplossingen. AMAC exploiteert negen Amerikaanse communicatie-centra onder plaatselijke handelsnamen: HLINK OnCall, North Shore TAS, Live Message-Amerika, ACT Teleservice, MD OnCall, Capitol Medisch Bureau, Amerikaanse MediConnect, Alpha Message Center en Phone Screen om de levering van kwalitatief hoogwaardige communictaie in de gezondheidszorg te ondersteunen. Voor meer informatie, bezoek www.amac.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen