ZuidZorg en Welzorg slaan handen ineen

Array

ZuidZorg en Welzorg gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van hulpmiddelenverstrekking.

Per 1 januari 2012 zijn ZuidZorg en Welzorg een langdurige en strategische samenwerking aangegaan. ZuidZorg is de grootste instelling op het gebied van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau), thuiszorg, voedingsvoorlichting en dieetadvisering in Eindhoven en omgeving. Welzorg is specialist op het gebied van hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten en heeft meerdere vestigingen in het verzorgingsgebied van ZuidZorg.

In het kader van de samenwerking neemt Welzorg de activiteiten van ZuidZorg op het gebied van hulpmiddelen over. Welzorg zal deze onder de naam van ZuidZorg blijven uitvoeren en zal zorgdragen voor de inkoop, het assortiment, de logistiek, administratie en service omtrent de hulpmiddelen. De ZuidZorg Winkel en de winkel van Welzorg aan het Kastelenplein in Eindhoven zullen worden samengevoegd tot één winkel. De komende tijd zullen ZuidZorg en Welzorg hun samenwerking verder intensiveren.

De samenwerking is een gevolg van veranderingen in het zorgstelsel, zoals het overgaan van de uitleen van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet in 2013. Bij het afsluiten van contracten zien zorgverzekeraars steeds meer waarde in zorgaanbieders met een landelijke dekking, zoals Welzorg.

Marc Veldhoven, voorzitter Raad van Bestuur ZuidZorg: “Met deze samenwerking worden onze activiteiten met betrekking tot hulpmiddelen ondergebracht bij een landelijke specialist op dat gebied. ZuidZorg kan zich volledig richten op het leveren van de zorg, terwijl Welzorg zorgt voor de juiste hulpmiddelen. Zo profiteren onze clienten optimaal van de sterke punten van beide organisaties.”

Jelle Hassefras, algemeen directeur van Welzorg, is ook erg verheugd met de samenwerking: “Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid uit te breiden in de regio Eindhoven en dichter bij onze klanten te zijn. Naast de ZuidZorg Winkel op het Kastelenplein heeft ZuidZorg nog servicepunten in Best, Bladel, Budel, Eersel, Geldrop, Nuenen, Son en Valkenswaard. Ook deze servicepunten blijven gewoon onder de naam ZuidZorg opereren en ook hier is Welzorg achter de schermen actief. Daarnaast is het eerstvolgende resultaat van onze samenwerking dat we binnenkort de servicepunten in Bladel en Nuenen gaan uitbouwen tot winkels zoals aan het Kastelenplein in Eindhoven.”

bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen