ViaSana onderzoekt resultaat behandelingen

Array

Om op een structurele manier inzicht te krijgen in het resultaat van al haar orthopedische operatieve behandelingen, heeft ViaSana afgelopen week mijnviasanaresultaat.nl gelanceerd. Via deze website worden alle patienten vóór, tijdens en na de operatie gevolgd. Patienten die een prothese krijgen of een andere operatie aan de knie, heup, schouder, rug, enkel of voet ondergaan, vullen op de nieuwe website vragenlijsten in. De uitkomsten worden gebruikt om de zorg verder te verbeteren.

Structureel en bij alle patienten resultaat meten
De vragenlijsten zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden ook door andere zorgaanbieders gebruikt. Het meten van patient gerelateerde uitkomsten middels deze vragenlijsten gebeurt in Nederland echter nog te weinig op structurele basis. Met de nieuwe website vervult ViaSana een voortrekkersrol omdat vragenlijsten structureel bij iedere geopereerde patient worden uitgevoerd. Zo worden alle patienten op vaste momenten voor de operatie tot enkele maanden na de operatie gevraagd deel te nemen. De vragen zijn online te benaderen, waardoor zij zowel thuis als op touchscreens in de kliniek de vragen kunnen beantwoorden.

Alle behandelaars betrekken bij onderzoek
Dat veel patienten tevreden zijn over hun behandeling in ViaSana blijkt uit verschillende onderzoeken, via de nieuwe website wordt echter specifiekere informatie over bijvoorbeeld vermindering van pijn en verbetering in het buigen en strekken van gewrichten achterhaald. Niet alleen voor de patient, maar ook voor de specialist en externe behandelaars als fysiotherapeuten zijn specifieke vragenlijsten over de patient in te vullen. Zij kunnen vanuit hun eigen praktijk en zonder kosten in een afgeschermde omgeving inloggen. Op deze wijze ontstaat objectieve informatie vanuit verschillende bronnen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen