Twaalfde landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn op 17 maart

Array

Op 17 maart 2012, de derde dinsdag in maart, wordt voor de 12e keer de Open Dag van Zorg en Welzijn georganiseerd. Bezoekers zijn welkom in honderden zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. De inschrijving voor deelnemende instellingen is gestart en begin maart start een grootschalige publiciteitscampagne om publiek te enthousiasmeren voor een bezoek aan een van de deelnemende organisaties.

Met de campagne ‘Kom kijken in het hart van zorg en welzijn’ geven organisaties in het hele land een grote doelgroep gelegenheid om kennis te maken met de wereld van zorg en welzijn en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Op veel plaatsen is een uniek kijkje in de keuken mogelijk. Daarnaast heeft de Open Dag van Zorg en Welzijn een arbeidsmarktcomponent: bezoekers ontdekken of een baan, vrijwilligerswerk of een stageplek binnen de sector interessant voor hen is.

 

Én Welzijn
In 2012 wordt de open dag voor het eerst de Open Dag van Zorg en Welzijn genoemd. De voorgaande elf edities stond dit landelijke evenement bekend als de Open Dag van de Zorg. Maar zorg en welzijn integreren steeds meer vanuit zorgvraag en –aanbod en de ontwikkelingen in de sector. Daarnaast openen ieder jaar meer welzijnsorganisaties de deuren voor het grote publiek. ‘Het werd tijd om de naam welzijn eer aan te doen’, aldus Joke ter Stege, directeur van RegioPlus, landelijk coördinator van de open dag. ‘We hopen dit jaar op nog meer inschrijvingen van welzijnsorganisaties voor de Open Dag van Zorg en Welzijn. Om zo aan het Nederlandse publiek te laten zien welk werk zij doen.’
Aftrap publiciteitscampagne in maart
Begin maart start een landelijke publiciteitscampagne om bezoekers te trekken naar de meer dan 1000 deelnemende zorg- en welzijnlocaties. Bekende Nederlanders zoals Isa Hoes, Koert Jan de Bruin, André van Duin, Ruud Feenstra en Chazia Mourali vertellen waarom de Open Dag van Zorg en Welzijn interessant is. Van 1 tot en met 17 maart trekt de Open Dag van Zorg en Welzijn Karavaan door heel Nederland om de open dag te promoten: een truck vol informatie over zorg en welzijn.

Nieuwe website
Op de website www.opendagzorgenwelzijn.nl staat de meest recente informatie over de Open Dag van Zorg en Welzijn 2012. De website dient als portal naar de zestien regionale werkgeversorganisaties. Instellingen schrijven zich via deze website in voor deelname en bezoekers zien in maart met een klik op de muis welke organisaties meedoen in hun regio.

De Open Dag van Zorg en Welzijn is een initiatief van RegioPlus en wordt georganiseerd met de subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). RegioPlus is het landelijk samenwerkingsverband van zestien regionale werkgeversorganisaties.

Recente artikelen