VGZ sluit contract met grootste mondzorgketen van Limburg

Array

VGZ heeft overeenstemming bereikt met Kies mondzorg: de grootste mondzorgketen van Limburg. VGZ kwam de afgelopen weken in het nieuws door het signaal dat de kosten bij de tandarts met 10 procent zouden stijgen. De zorgverzekeraar heeft steeds benadrukt er van uit te gaan dat vele tandartsen met redelijke prijzen voor hun klanten zouden komen. De grote winnaar van de overeenkomst is dan ook de patient aldus VGZ en Kies mondzorg.

‘We zijn erg blij met deze overeenkomst”, aldus Marc Janssen, manager zorginkoop van coöperatie VGZ. “Het laat zien dat er met een grote groep tandartsen wel degelijk afspraken te maken zijn over prijs-kwaliteit. Kies mondzorg valt op door een transparante wijze van communiceren naar ons, maar ook naar hun patienten via ondermeer hun website. Daarnaast hebben de veertien praktijken alle specialismen in huis en zijn zaken als vervanging tijdens vakanties prima georganiseerd. We kijken uit naar de samenwerking.”

“Bij Kies Mondzorg staat de patient voorop” aldus Harrie Op de Laak, tandarts-directeur van Kies Mondzorg. “De prijs is niet het enige criterium voor de patient. Uit onze patienten enquête is gebleken dat toegankelijkheid, informatie over de behandeling, aandacht voor de wensen van de patient en kwaliteit van groot belang zijn. Met VGZ hebben we een goede aansluiting weten te vinden tussen de prijs van een behandeling en de behoeften van onze patienten. Voor VGZ verzekerden hebben we nu een overeenkomst gesloten waarbij de patient de echte winnaar is.”

De overeenkomst betekent voor de verzekerden van VGZ dat behandelingen uit het basispakket volledig worden vergoed. Voor behandelingen uit de aanvullende verzekeringen geldt een hogere vergoeding. VGZ hoopt de komende tijd met meerdere tandartspraktijken contracten te sluiten.

Bron: VGZ

Recente artikelen