Golfclinic in het UMCG

Array

Het Sportloket van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG organiseert dinsdag 24 januari van 10.30 tot 14.30 uur een golfclinic in de Fonteinstraat die is omgebouwd tot golfbaan. Patienten, medewerkers en bezoekers zijn van harte welkom om een balletje te komen slaan. Aanmelden voor de clinic is niet nodig.

Het Sportloket wil laten zien dat golfen voor iedereen geschikt is. Een lichamelijke beperking is geen belemmering. Ook mensen met een been- of armamputatie, een dwarslaesie of een visusbeperking kunnen golfen. Er zijn verschillende aanpassingen op de markt, zoals aangepaste golfclubs en een golfrolstoel met een hefmechanisme die de speler in staande positie brengt om te kunnen slaan.

De clinic wordt georganiseerd door het Centrum voor Revalidatie, het Huis voor de Sport Groningen en het Universitair Sportmedisch Centrum UMCG in samenwerking met de Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten en de Golffederatie NL.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen