Brandveiligheidsmaatregelen ZGT verlopen volgens plan

Array

In samenspraak met de brandweer en de gemeenten Almelo en Hengelo werken we hard om het ziekenhuis aan te passen aan de brandveiligheidseisen van deze tijd.

De uitvoering van de werkzaamheden verloopt volgens afspraak. Met de gemeenten en brandweer is afgesproken dat de werkzaamheden zijn afgerond op 1 maart 2012 voor ZGT Hengelo en 1 maart 2013 voor ZGT Almelo.

Helaas heeft het vakblad Medisch Contact op haar website ten onrechte de suggestie gewekt dat ZGT Almelo en Hengelo niet brandveilig zouden zijn. Wij betreuren het dat hierdoor onnodige onrust kan ontstaan onder onze patienten, bezoekers en medewerkers.

Aanpassingen brandveiligheid Voor ZGT Hengelo is in samenspraak met de brandweer Hengelo een uitvoeringsplan brandveiligheid vastgesteld, waarvan de uitvoering vrijwel is afgerond. Alleen de certificatie van de geleverde brandmeldinstallatie moet nog plaatsvinden.

bron: ZTG

 

Ook in ZGT Almelo zijn op één punt na alle geplande zaken inmiddels uitgevoerd. Daar gaat het om het aanbrengen van brandscheidingen tussen de compartimenten door het aanbrengen van brandwerend en brandvertragend materiaal op muren. In het convenant met de gemeente Almelo is overeenstemming dat alle werkzaamheden brandveiligheid in ZGT Almelo voor 1 maart 2013 gereed zijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen