NPCF lanceert online magazine Zorgzine

Array

Vandaag lanceert de NPCF het nieuwe online magazine Zorgzine. De eerste editie gaat over de vrije prijzen bij de tandarts. Zorgzine is bedoeld om consumenten op een heldere en toegankelijke manier te informeren over actuele zorgonderwerpen.

Vaste rubrieken van Zorgzine zijn praktische tips, achtergrondinformatie, filmpjes en interviews. Mensen kunnen zelf hun mening geven en hun ervaringen delen.

Het online magazine verschijnt elke zes weken en is gratis toegankelijk voor iedereen. ‘We zijn erg tevreden over het resultaat’, zegt NPCF-directeur Wilna Wind trots. ‘Het is een manier van communiceren die voldoet aan het mediagebruik van tegenwoordig.’

De NPCF wil met Zorgzine tegemoet komen aan de informatiebehoefte van mensen ten aanzien van onderwerpen die soms complex en abstract blijven.

‘Zaken als patientveiligheid of transparantie van keuze-informatie lijken soms zo ver af te staan van consumenten, terwijl het heel belangrijk is dat mensen zich daarover kunnen informeren’, zegt Wilna Wind.

bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen