Santeon ziekenhuizen sluiten overeenkomst voor levering thuismedicatie

Array

Ziekenhuisgroep Santeon sluit een raamovereenkomst met ApotheekZorg om de inkoop van distributie- en zorgdiensten voor medicatie (TNF Alfa remmers) in de thuissituatie te organiseren. Herre Kingma (Voorzitter Raad van Bestuur Medisch Spectrum Twente) tekent de overeenkomst namens de zes Santeonziekenhuizen.

Per 1 januari 2012 hebben de Santeon ziekenhuizen de verantwoordelijkheid overgenomen voor de organisatie en bekostiging van de thuisbehandeling van patienten. Dit naar aanleiding van de overheveling van de TNF Alfa remmers van de stadsapotheek naar het ziekenhuisbudget. De Apotheek Zorg is een landelijk werkende apotheek die de Santeon ziekenhuizen bij de levering van thuismedicatie begeleidt.

Door deze samenwerking wordt de kennis gedeeld en is er nog meer aandacht voor service aan de patient. Namens de zes Santeon ziekenhuizen zegt Herre Kingma over deze samenwerking: “Santeon is als ziekenhuisgroep in Nederland met een gezamenlijke omzet van circa 2 miljard euro een vooraanstaande speler in deze markt. Het zijn overigens niet alleen economische motieven die tot deze samenwerking hebben geleid, maar meer en vooral omdat de bij Santeon aangesloten ziekenhuizen zich met nadruk profileren op de aspecten kwaliteit, veiligheid, innovatie en doelmatigheid”.

De ziekenhuizen houden met deze samenwerking rekening met de reeds bestaande regionale situatie en samenwerkingsverbanden binnen de eerste en tweede lijn. De uitwerking van de inrichting van de distributie en zorgdiensten gebeurt door elk afzonderlijk ziekenhuis op maat.
De Santeon ziekenhuisapothekers gaan met de Apotheek Zorg een traject van één jaar in. Bijna ieder Santeon ziekenhuis is inmiddels bezig om met ApotheekZorg het zorgproces gezamenlijk in te vullen. Op voorstel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  werd vorig jaar besloten de geneesmiddelengroep TNF Alfaremmers onder het ziekenhuisbudget te brengen.
Patienten met ziekten, als reumatoïde artritis, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, Psoriasis en chronische Sarcoïdose krijgen dit medicijn vaak voorgeschreven.
Santeon is een nationale ziekenhuisgroep die streeft naar de hoogste kwaliteit van medische zorg en gastvrijheid. Wat ons bindt is een gedeelde passie voor innovatieve zorg en gastvrijheid. Samen zoeken we steeds naar vernieuwende oplossingen om de beste medische zorg te leveren aan patienten. Santeon is een samenwerking van Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, Nieuwegein.

bron: OLVG

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen