IGZ heft verscherpt toezicht Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal op

Array
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft besloten het verscherpt toezicht op het operatief proces in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal op te heffen per 20 januari 2012.In 2011 constateerde de inspectie ten aanzien van operatief proces in het ziekenhuis tekortkomingen die de patientveiligheid direct raakten. Dit was voor de inspectie reden om verscherpt toezicht in te stellen.
Het Refaja Ziekenhuis heeft vele maatregelen heeft genomen om de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren.

Tijdens inspectiebezoeken op 21 november 2011 en 9 januari 2012 heeft de inspectie geconstateerd dat een goed kwaliteitsniveau is bereikt. De voorwaarden voor verantwoorde operatieve zorg in het Refaja Ziekenhuis zijn in voldoende mate aanwezig. De huidige situatie  is voor de inspectie reden om het verscherpt toezicht per 20 januari 2012 op te heffen. 

De inspectie heeft er bij de directie van het ziekenhuis op aangedrongen om te bewerkstelligen dat het bereikte niveau van naleving van gedrag, procedures en werkafspraken gehandhaafd blijft. In de zomer van 2012 zal de inspectie het ziekenhuis onaangekondigd bezoeken om te toetsen of onverminderd sprake is van de verbeteringen die in november 2011 en januari 2012 door de IGZ zijn vastgesteld.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen