Erasmus MC opent polikliniek Radiotherapie voor kankerpatiënten in Sint Franciscus Gasthuis

Array

Om kankerpatienten extra service en optimale kwaliteit van zorg te bieden, heeft het Erasmus MC een polikliniek Radiotherapie geopend in het Sint Franciscus Gasthuis. Kankerpatienten uit dit ziekenhuis die radiotherapie krijgen, hebben hun eerste gesprek en controleafspraak met de radiotherapeut dichtbij huis in hun vertrouwde omgeving. Voor de bestraling kunnen zij terecht in het Erasmus MC-locatie Daniel den Hoed.

Beste zorg
Op de polikliniek in het Sint Franciscus Gasthuis werken de behandelende arts en de radiotherapeut uit beide ziekenhuizen nauw samen. Ze hebben overleg over de beste behandelmethode voor de patient. Tevens is het zeer prettig voor de pati nt om zoveel mogelijk in zijn vertrouwde omgeving en dichtbij huis te worden behandeld. Alleen voor de bestraling moeten zij naar het Erasmus MC locatie Daniel den Hoed.

Samenwerking
Al langere tijd is er een samenwerking tussen beide ziekenhuizen rondom de behandeling van kankerpatienten. Het is de ambitie van beide ziekenhuizen om samen kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen. Zij vinden het belangrijk dat, als er meerdere zorgaanbieders nodig zijn, deze zorg naadloos op elkaar aansluit. De polikliniek Radiotherapie sluit goed op deze ambitie aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen