Anita Witzier onthult nieuwe platinum sponsor van Hulphond

Array

Leasemaatschappij Athlon Car Lease wordt hoofdsponsor
Athlon Car Lease heeft haar overeenkomst met Hulphond Nederland uitgebreid en is in 2012 en 2013 hoofdsponsor. Dat onthulde Anita Witzier, ambassadrice van de stichting, gisteravond onder het toeziend oog van ruim 500 Athlon-medewerkers. Athlon toont hiermee als eerste leasemaatschappij het belang aan van mobiliteit voor mensen met een beperking.

Anita Witzier: “Het is bijzonder als je ziet wat een hulphond allemaal kan en doet voor iemand met een handicap. Ik vind het fantastisch dat Athlon Car Lease het belang van mobiliteit vertaalt naar steun aan Hulphond Nederland.”

Waarde voor de samenleving
Athlon Car Lease is al sinds eind 2010 sponsor van Hulphond Nederland en maakte al twee clienten mobiel en zelfstandig door een hulpond te schenken. De leasemaatschappij heeft besloten de sponsoractiviteiten uit te breiden om zich sterker in te kunnen zetten voor de stichting. Armand van Veen, algemeen directeur van Athlon Car Lease: “Wij hebben grote bewondering voor de manier waarop Hulphond Nederland de laatste jaren aan de weg timmert en zich als stichting professionaliseert. Daarnaast voegt zij een enorme waarde toe aan de samenleving en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Mobiliteit voor iedereen
Athlon Car Lease maakt dagelijks zo’n 126.000 leaserijders mobiel doordat zij de beschikking hebben over een leaseauto. Van Veen: “Helaas zijn er ook mensen met een lichamelijke beperking die daardoor minder mobiel zijn. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om ook deze groep mensen mobieler te maken en hun leefwereld letterlijk te vergroten. Immers, mensen met een hulphond trekken er weer op uit, hebben meer sociale contacten en daardoor een vrolijker leven. Dat is de reden waarom we ons graag verbinden en de samenwerking opzoeken met Hulphond Nederland.”

Middenin de samenleving
Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie Hulphond Nederland: “Een hulphond maakt een wereld van verschil voor zijn eigenaar. Mensen met een hulphond leven minder geïsoleerd en ervaren beduidend meer kwaliteit van leven, een ideale combinatie. Bij onze samenwerking met Athlon Car Lease ligt de focus op het vergroten van mobiliteit waardoor de leefwereld van onze clienten letterlijk wordt vergroot. Daarom is deze samenwerking zo waardevol voor ons.” Dit jaar en ook in 2013 zullen de organisaties gezamenlijk optrekken bij diverse events en acties en zo hun doelstelling invulling en gestalte geven.

Athlon Car Lease
Athlon Car Lease Nederland is met 126.000 auto`s marktleider op het gebied van autoleasing. Het bedrijf heeft als doel de meest klantgerichte leasemaatschappij van Nederland te zijn en heeft kwaliteit, klanttevredenheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Uit haar product- en dienstenaanbod komt duidelijk naar voren dat Athlon Car Lease als toonaangevende leasemaatschappij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. De missie van Athlon Car Lease is dan ook ‘het verduurzamen van mobiliteit’. Athlon Car Lease ontwikkelde bijvoorbeeld het Duurzaam Mobiliteitsplan met daarin een aantal producten en diensten die het mogelijk maakt wagenparken te verduurzamen. Bovendien biedt de leasemaatschappij tijdsbesparende en efficientere alternatieven voor het autogebruik.

Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Athlon Car Lease Nederland heeft ruim 500 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease is gevestigd in Almere. Daarnaast heeft zij kantoren in Heerenveen, Alkmaar, Nieuwegein, Berkel en Rodenrijs en Eindhoven. Internationaal is Athlon Car Lease actief met kantoren in Duitsland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Portugal, Italie en Spanje. Meer informatie vindt u op: www.athloncarlease.nl.

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland leidt honden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.
Hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld aan clienten. De gelden worden bijeengebracht door donateurs,sponsoren, serviceclubs, verzekeraars en komen uit giften, nalatenschappen en collectes.

Bron: Hulphond Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen